Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 41 návštěvníků)

Cibulový džem

0.0
Cibulový džem

Potřebné ingredience

1 kg cibule, 100 g másla, 100 ml balzamikového octa, 3-4 lžíce cukru, lžička tymiánu, sůl, pepř

Postup přípravy

Cibulový džem možná zní velmi podezřele, ale je to výborná slaná příloha ke grilovanému masu, na topinky a nebo do nejrůznějších sendvičů.

Nakrájejte cibuli na půl kolečka a ve velkém hrnci rozehřejte máslo. Stáhněte oheň na nejmenší stupeň. Nasypte do hrnce cibuli a za stálého míchání nechte zkaramelizovat. Bude to trvat tak 30-40 minut - cibule ztratí většinu svého objemu a nakonec začne zlátnout. To je přesně ten okamžik, kdy je potřeba tam přilít balzamikový ocet, tymián a přidat 3-4 lžíce cukru. A za stálého míchání nechte ocet odpařit.

Posléze podle chuti dosolte a dopepřete a hmotu přendejte do nějaké láhve - bude toho cca 400-500 ml. V lednici vydrží pár týdnů a nebo je možné ji zavařit a uchovat dlouhodobě.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

marky18 20. 8. 2013, 21:35
Úžasný nápad, děkuji (Y) (Y) (clamp)
Mafra72 19. 8. 2013, 17:38
Tak jsem dělala v týdnu dvě várky na víkendové hody. Velký úspěch (Y)!!!!
enkka 10. 7. 2013, 19:54
(Y) (Y) (Y)také dělám, ke grilovačkám, nebo třeba jen na křupavou bagetu, jo a ještě skleničku dobrého vína (L) (L) (L) (L)
Habraba 10. 7. 2013, 19:02
(Y) (Y) (Y) Výborný....děkuji, dnes jsem ho udělala a hned ho ochutnala a je vynikající. Hanka (jidlo)
avynka 23. 6. 2013, 11:45
To vyzkouším (Y) a pak dám vědět (clamp). Dělávám to jako přílohu k jídlu a tak vím, že je fantastická, ale do skleniček, to mě nikdy nenapadlo ,-)
Ledura 16. 4. 2013, 22:46
(Y) (Y) (Y)
novackova 8. 4. 2013, 21:06
(Y) (Y) (Y)to prubnu k masu na grilování (F)
Michaela73 8. 4. 2013, 20:28
To musí být mňamka,určitě vyzkouším. (Y)
čarodka2 8. 4. 2013, 20:26
hned ukládám, to musím vyzkoušet
marcelau 7. 4. 2013, 20:33
no, to musí být mňamkózní (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie