(recept
si oblíbilo 41 návštěvníků)
Cibulový džem
Potřebné ingredience
1 kg cibule, 100 g másla, 100 ml balzamikového octa, 3-4 lžíce cukru, lžička tymiánu, sůl, pepř
Postup přípravy
Cibulový džem možná zní velmi podezřele, ale je to výborná slaná příloha ke grilovanému masu, na topinky a nebo do nejrůznějších sendvičů.
Nakrájejte cibuli na půl kolečka a ve velkém hrnci rozehřejte máslo. Stáhněte oheň na nejmenší stupeň. Nasypte do hrnce cibuli a za stálého míchání nechte zkaramelizovat. Bude to trvat tak 30-40 minut - cibule ztratí většinu svého objemu a nakonec začne zlátnout. To je přesně ten okamžik, kdy je potřeba tam přilít balzamikový ocet, tymián a přidat 3-4 lžíce cukru. A za stálého míchání nechte ocet odpařit.
Posléze podle chuti dosolte a dopepřete a hmotu přendejte do nějaké láhve - bude toho cca 400-500 ml. V lednici vydrží pár týdnů a nebo je možné ji zavařit a uchovat dlouhodobě.
Nakrájejte cibuli na půl kolečka a ve velkém hrnci rozehřejte máslo. Stáhněte oheň na nejmenší stupeň. Nasypte do hrnce cibuli a za stálého míchání nechte zkaramelizovat. Bude to trvat tak 30-40 minut - cibule ztratí většinu svého objemu a nakonec začne zlátnout. To je přesně ten okamžik, kdy je potřeba tam přilít balzamikový ocet, tymián a přidat 3-4 lžíce cukru. A za stálého míchání nechte ocet odpařit.
Posléze podle chuti dosolte a dopepřete a hmotu přendejte do nějaké láhve - bude toho cca 400-500 ml. V lednici vydrží pár týdnů a nebo je možné ji zavařit a uchovat dlouhodobě.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
marky18
(upraveno)
20. 8. 2013, 21:35
Úžasný nápad, děkuji
nahlásit
Mafra72
(upraveno)
19. 8. 2013, 17:38
Tak jsem dělala v týdnu dvě várky na víkendové hody. Velký úspěch !!!!
nahlásit
enkka
(upraveno)
10. 7. 2013, 19:54
také dělám, ke grilovačkám, nebo třeba jen na křupavou bagetu, jo a ještě skleničku dobrého vína
nahlásit
Habraba
(upraveno)
10. 7. 2013, 19:02
Výborný....děkuji, dnes jsem ho udělala a hned ho ochutnala a je vynikající. Hanka
nahlásit
avynka
(upraveno)
23. 6. 2013, 11:45
To vyzkouším a pak dám vědět . Dělávám to jako přílohu k jídlu a tak vím, že je fantastická, ale do skleniček, to mě nikdy nenapadlo
nahlásit
Ledura
(upraveno)
16. 4. 2013, 22:46
nahlásit
novackova
(upraveno)
8. 4. 2013, 21:06
to prubnu k masu na grilování
nahlásit
Michaela73
(upraveno)
8. 4. 2013, 20:28
To musí být mňamka,určitě vyzkouším.
nahlásit
čarodka2
(upraveno)
8. 4. 2013, 20:26
hned ukládám, to musím vyzkoušet
nahlásit
marcelau
(upraveno)
7. 4. 2013, 20:33
no, to musí být mňamkózní
nahlásit