(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Tuňákový salát s čerstvým fenyklem a celerem
Potřebné ingredience
Na čtyři porce 200 g drobných bílých fazolí, 200 g dobrého tuňáka z konzervy, 1 bulva čerstvého fenyklu, 3-4 celerové řapíky, 1 červená cibule hladkolistá petržel černé olivy citron olivový olej pepř.
Postup přípravy
Předem namočené fazole uvařte do měkka a nebo je kupte v konzervě a jen je slijte.
Fenykl, cibuli i řapíkatý celer smíchejte na jemné plátky a spolu se slitým tuňákem a na jemno nasekanou petrželkou, smíchejte s fazolemi. Ze tří lžic olivového oleje a jedné lžíce citronové šťávy vyšlehejte zálivku, kterou osolíte a opepříte. Nalijte do salátu, důkladně promíchejte a přidejte černé olivy.
Salát nechte vychladit v lednici.
Fenykl, cibuli i řapíkatý celer smíchejte na jemné plátky a spolu se slitým tuňákem a na jemno nasekanou petrželkou, smíchejte s fazolemi. Ze tří lžic olivového oleje a jedné lžíce citronové šťávy vyšlehejte zálivku, kterou osolíte a opepříte. Nalijte do salátu, důkladně promíchejte a přidejte černé olivy.
Salát nechte vychladit v lednici.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
WendyBee
(upraveno)
3. 11. 2013, 16:17
To vypadá tak úžasně ^^