Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 41 návštěvníků)

**Přílohové domácí bramborové knedlíky**

5.0
**Přílohové domácí bramborové knedlíky**

Potřebné ingredience

Pro 4 osoby: * 750g brambor ** 1 vejce **1 1/2 lžičky soli * * 250g hr.mouky * * 2 lžičky solamylu (maizeny) **

Postup přípravy

Postup:
1. Brambory vařte ve slupce patnáct až dvacet minut doměkka. Nechte chvíli vychladnout, pak oloupejte a v širší nádobě na struhadle nastrouhejte najemno.
2. Přidejte k nim vejce, sůl, vmíchejte hrubou mouku, solamyl a vypracujte těsto bez hrudek (nejlépe to jde ručně).
3. Z těsta si utvořte váleček, ten rozdělte na čtyři části a vyválejte malé válečky stejné velikosti. Ty pak vkádejte do vařící osolené vody s trochou oleje a vařte cca 15min. Vařečkou je ze začátku oddělte ode dna a potom,až vyplavou vařte už jen chvilku.
4. Krájejte pevnou nití a uložte do tepelně izolované nádoby. Výborné k omáčkám, k vepř.výpečkům se zelím, ke špenátu atd., moc dobré.

**Pokud nechcete mít knedlíků tolik,nebo je nechcete zamrazit, uvařte je z poloviční dávky (stačí cca pro dva dospělé osoby a dvě děti)**

:-) rozkrojené nití

:-) z blízka

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

P.A.V.L.A 2. 3. 2019, 16:41
(Y) (Y)
Žirafka1 4. 3. 2019, 13:42
@P.A.V.L.A Děkuji Pavli :-) (F)
Raguella 2. 3. 2019, 13:59
Dobrý den,tak někdy moc ráda vyzkouším knedlíky podle Vašeho receptíku.děkuji za receptík.pá :-) (F) (L) (hello) (kytara)
Žirafka1 4. 3. 2019, 13:46
@Raguella (F) (L)
P.A.V.L.A 12. 11. 2017, 10:49
(Y)
Žirafka1 15. 11. 2017, 12:58
@P.A.V.L.A (L) (F) (flower)
Kantrymen 11. 10. 2017, 14:49
(Y) (Y) (Y) Tak to už na podruhé vařím a dal do uložených jsou super díky Kántry (objimam)
Žirafka1 11. 11. 2017, 19:55
@Kantrymen (F) (L) (Y) :-) Děkuji, to mám velkou radost (F)
Žirafka1 19. 10. 2017, 23:19
@Kantrymen Jsem potěšena (L) (F) (flower) (hello)
P.A.V.L.A 20. 3. 2016, 10:50
(Y) (Y) (Y)
Žirafka1 20. 3. 2016, 18:04
@P.A.V.L.A (F) |:o) (L) (flower)
Naďa Provazová 20. 3. 2016, 9:00
Marti,děkuji moc za super recept :-)včera jsem je vařila a nemají chybu (clamp) |:o) (Y)jsou výborné (Y)A i na té žulové desce vypadají skvěle (clamp) (clamp) (clamp)
Žirafka1 20. 3. 2016, 18:03
@Naďa Provazová Dobrý den Nadi (Y) :-) (L) děkuji za milý komentář :-) ........ jsem ráda,že se povedly (Y) (Y) (Y) ........ a jak jste poznala,že deska je žulová? Nejste to vy,co se Vám ta moje deska kdysi tak líbila ? Mějte se pěkně (flower) (hello)
laskonka333 22. 4. 2015, 23:11
(Y)
Žirafka1 23. 4. 2015, 23:55
@laskonka333 (F) (L) (hello)
michsum 22. 4. 2015, 20:16
jsou úžasnýýý,lepší jsem neměla (Y) (Y) (Y)
Žirafka1 23. 4. 2015, 23:55
@michsum (F) (L) Dobrý den :-) tak to jsem moc ráda :-) Udělala jste mě radost :-) Mějte se hezky (hello) (flower)
Boban1 5. 4. 2013, 5:38
(hello) Já do knedlíků dávám dětskou krupičku, jsou daleko jemnější než s hrubou moukou. A Solamyl dávám jen když vařím z nových brambor. Ty totiž nemají tolik škrobu, proto je dobré přidat Solamyl (F)
Žirafka1 5. 4. 2013, 10:20
@Boban1 :-) :-) :-) Děkuji za každou inspiraci,nebo vylepšení receptu (flower) (hello)
JanaPas 4. 4. 2013, 23:11
Marťo ! Sakra, dělejte ty fotky někde jinde ! :-@Mě vždycky dostane ta vaše žulová deska... ,-) Jinak zkuste do těsta přidat krupici, budou ještě jemnější. S tím solamylem má paní pravdu, už jsem to slyšela od více lidí. Já naštěstí problémy s rozvařením nemám. Mám parní troubu a je to požehnání. Fakt bomba.
Žirafka1 4. 4. 2013, 23:48
@JanaPas ,-)Jani,když já mám zrovna nad deskou takové dobré světlo na focení ,-) S tím solamylem to určitě vyzkouším. (Y) Parní troubu nemám,ale třeba kynuté knedlíky vařím v hrnci nad parou v utěrce :-$ (hello)
apasionata 4. 4. 2013, 22:04
solamyl používám nikoliv do těsta ale uválím v něm válečky knedlíků-pak nejsou tak slizké .
Žirafka1 4. 4. 2013, 22:25
@apasionata Ladko, (L) děkuji za radu. Ulepené jsem je ale naštěstí neměla (F) (flower) (hello)
apasionata 4. 4. 2013, 22:38
@Žirafka1 to byl jen takový můj poznatek :-$
Žirafka1 4. 4. 2013, 22:58
@apasionata :-$ Já je občas vyválím ještě před vložením do vroucí vody v mouce a také se mě zdá,že to celkem pomáhá :-$ Ale každá rada dobrá.......vyzkouším (hello)
bartoška71 4. 4. 2013, 23:08
@Žirafka1 U nás doma se celé roky dělají bramborové knedlíky tak, že před vložením do vody se zabalí do plátěného ubrousku (třeba ze starého prostěradla) - předem namočit a vyždímat, na koncích se ubrousek zaváže a tak se vloží do vody. Hned pol vylovení knedlíku z hrnce se ubrousek sundá ... a knedlíky nikdy nebyly slizké (Y)
Žirafka1 4. 4. 2013, 23:49
@bartoška71 :-$ Ano, slyšela jsem o knedlících vařených v ubrousku. (Y) (Y) (Y)
plamenek 4. 4. 2013, 21:59
Nemáte v surovinách vejce,až v postupu,ale to je jedno.Nepoužívám žádný solamyl, jen hrubou mouku, brambory a sůl a vejce.To nejdůležitější je , že se musí dát včas vařit voda.Pokud knedlíky leží na vále déle,tak řídnou.Platí poměr 1:3 poměr mouka :bramborám.Krájím kráječem.Nikdy nekupuji, jsou jako beton ,smrdí a lepí.Dávám do mrazáku, vždy vařím více najednou. (Y)
Žirafka1 4. 4. 2013, 22:22
@plamenek ,-)Evi děkuji za upozornění :-$ vejce jsem do surovin doplnila :-) To je tak,když Vám při nějaké činnosti skáče dítě za zády (child7) ,-) (hello) PS: A s těmi kupovanými knedlíky máte pravdu,také je v žádném případě nekupuji,ale vždy vyrábím....i kynuté :-)
plamenek (upraveno) 12. 4. 2013, 20:21
@Žirafka1 Já je ještě po uvaření pomažu máslem nebo olejem,jen nepatrně.Měla jsem na střední škole profesorku vaření, která byla jako Polreich .Nic nám neodpustila , tak umím toho dost. Pokud se vaří ve vodě,tak voda nesmí vařit prudce, pak nejsou tzv.oslizlé, ale to je praxe a praxe.Kynuté ovocné vařím v hrnci nad parou, nemusí se pak propichovat a tak z nich netečou borůvky atd.Včera jsem dělala houskové.
Žirafka1 5. 4. 2013, 10:19
@plamenek :-$ Evi, to já už na stř.škole vaření neměla (F), moje mamka moc nevařila,takže vařit jsem se učila spíš sama :-) ...... ale moc mě to baví (radost) S těma ovocnýma knedlíkama máte pravdu, jak vyteče šťáva, nestojí za nic. Dělávám ještě takové malé tvarohové knedlíčky a (pl) polévám je v létě omáčkou z čerstvého uvařeného ovoce (Y) Také veliká dobrota (flower) (hello)
lidare 4. 4. 2013, 21:20
(Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
Žirafka1 4. 4. 2013, 21:35
@lidare (L) Ludmilko, vy pokaždé potěšíte (flower) (pusa) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie