(recept
si oblíbilo 54 návštěvníků)
Domací zmrzlina bez použití zmrzlinovacího přístroje
Potřebné ingredience
250 ml tvarohu, 200 ml zakysané smetany, 125 ml 12% smetany, citronová šťáva (cca 1 kávová lžička), cukr podle chuti, podle požadované příchuti buď jahody / maliny / oříšky / čokoláda / vanilkový cukr... - cca 3 polévkové lžíce (pokud přidáte vanilkový cukr uberte z obyčejného cukru!)
Postup přípravy
Skutečně jedinečná a srovnatelná s kvalitními prodávanými. DO MRAZÁKU VLOŽÍME SMALTOVANÝ HRNEC A METLIČKY K RUČNÍMU ŠLEHAČI!!! - cca na 30 minut až 1 hodinu. Dobře vychlazené ingredience smícháme lehce vidličkou v namraženém hrnci s výjimkou přísad které tvoří příchuť. Vložíme zpět do mrazáku i s metličkami a co 30 minut nejprve opatrně ručně a poté ručním mixérem vymícháváme a strháváme namraženou hmotu ze stěn kastrólu. Jakmile je hmota částečně zhoustlá přidáme dobře vychlazené příchuťové ingredience a zase dáme zpět do mrazáku a vymícháváme. Celá příprava trvá asi 3 hodiny ale výsledek stojí za to a je srovnatelný s prodávanými zmrzlinami ovšem za poloviční pořizovací cenu. Navíc nevyžaduje koupi žádného zmrzlinovacího přístroje na který by se po delší část roku mohlo prášit. Kromě toho i ty nejlevnější namražovací zmrzlinovače potřebují asi 8 hodin mrazit vnitřní mísu zatímco smaltovaný hrnec máte za cca 30 minut připravený. Foto nemám, zmrzlina se většinou hned sní dříve než ji stačím nafotit. Přejeme dobrou chuť.
PS: CELÝ TRIK PŘÍPRAVY TÉTO SKVĚLÉ ZMRZLINY JE V NAMRAŽENÝCH METLIČKÁCH!!!! ZMRZLINA JE PAK NAČECHRANÁ A HEDVÁBNÁ a nezamrzne vám v jednu tuhou hmotu kterou musíte dolovat sbíječkou ven.
Dodatek k dotazům na čokoládovou příchuť a zdali jde udělat zmrzlina dopředu:
dopředu se zmrzlina udělat dá ale chce pak tak půl hoďky předem vytáhnout, nechat povolit a zase rozmixovat. V takovém případě nenechávám metličky zatuhnout ve hmotě ale dám je do mrazáku zvlášť. Čokoláda je nejlepší přidat tak jak ji dávám do domácího pribináčku tedy na 100 ml šlehačky - 100 g Milka mléčné čokolády. Rozpustím milku v teplé vodě a jakmile je rozpuštěná tak do té teplé tekuté čokolády vmíchám šlehačku rovnou z ledničky. Začne to nejprve tuhnout (v této podobě je to pařížský krém do dortů) a pak to zřídne. Až je to řídká tekutá čokoláda ale chladná díky šlehačce tak ji vmíchám postupně do zmrzliny. Je to nejchutnější.
PS: CELÝ TRIK PŘÍPRAVY TÉTO SKVĚLÉ ZMRZLINY JE V NAMRAŽENÝCH METLIČKÁCH!!!! ZMRZLINA JE PAK NAČECHRANÁ A HEDVÁBNÁ a nezamrzne vám v jednu tuhou hmotu kterou musíte dolovat sbíječkou ven.
Dodatek k dotazům na čokoládovou příchuť a zdali jde udělat zmrzlina dopředu:
dopředu se zmrzlina udělat dá ale chce pak tak půl hoďky předem vytáhnout, nechat povolit a zase rozmixovat. V takovém případě nenechávám metličky zatuhnout ve hmotě ale dám je do mrazáku zvlášť. Čokoláda je nejlepší přidat tak jak ji dávám do domácího pribináčku tedy na 100 ml šlehačky - 100 g Milka mléčné čokolády. Rozpustím milku v teplé vodě a jakmile je rozpuštěná tak do té teplé tekuté čokolády vmíchám šlehačku rovnou z ledničky. Začne to nejprve tuhnout (v této podobě je to pařížský krém do dortů) a pak to zřídne. Až je to řídká tekutá čokoláda ale chladná díky šlehačce tak ji vmíchám postupně do zmrzliny. Je to nejchutnější.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
ivkapal
(upraveno)
26. 7. 2013, 16:50
Ahoj, můžu se tě prosím tě zeptat na ten recept ohledně domácí zmrzliny? Přemýšlela jsem, že ji udělám dopředu, ale to by asi hodně zatuhla nebo máš s tím nějaké zkušenosti? A ještě prosím tě, když děláš čokoládovou zmrzku, v jakém stavu čokoládu přidáváš a kdy?Díky Iva