(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Domácí hamburger
Potřebné ingredience
Na 2 kusy: kvalitní mleté hovězí maso - asi 200g hamburgerové housky - 2 kusy (nejlépe čerstvé) salát (použila jsem římský) nakrájený na nudličky - asi tak 2 listy cibule nakrájená na jemno - menší polovina plátkový sýr dle chuti (my používáme ementál) pepř sůl chilli dle chuti různé omáčky
Postup přípravy
1. Nakrájíme salát, cibulku, mleté maso ochutíme lehce solí, pepřem, troškou chilli.
2. Maso rozdělíme na 2 části a každou rozplácneme do co největší placky (maso se během grilování hrozně smrskne).
3. Rozpálíme grilovací pánev a dáme na něj olejem potřené placky masa (dělám je po jedné, abych se na ni více soustředila a nespálila maso) a grilujeme po obou stranách prudce a pak snížíme teplotu a propékáme (zhruba po 10 minutách pečení hamburger naříznu a překontroluji, jestli je ještě maso růžové nebo ne).
4. Mezitím si dáme ohřát do trouby rozpůlené housky.
5. Do nahřáté housky vložíme polovinu připraveného množství salátu a cibulky a položíme na to maso, které je už dostatečně propečené (nechceme přece žádné breberky!!!). Naposledy dám na maso sýr a připlácneme druhou půlkou housky :).
6. Dobrou chuť :)
2. Maso rozdělíme na 2 části a každou rozplácneme do co největší placky (maso se během grilování hrozně smrskne).
3. Rozpálíme grilovací pánev a dáme na něj olejem potřené placky masa (dělám je po jedné, abych se na ni více soustředila a nespálila maso) a grilujeme po obou stranách prudce a pak snížíme teplotu a propékáme (zhruba po 10 minutách pečení hamburger naříznu a překontroluji, jestli je ještě maso růžové nebo ne).
4. Mezitím si dáme ohřát do trouby rozpůlené housky.
5. Do nahřáté housky vložíme polovinu připraveného množství salátu a cibulky a položíme na to maso, které je už dostatečně propečené (nechceme přece žádné breberky!!!). Naposledy dám na maso sýr a připlácneme druhou půlkou housky :).
6. Dobrou chuť :)
Suroviny a už ochucené maso
Na grilu
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Žirafka1
(upraveno)
2. 4. 2013, 17:43
Veliká bašta. My nejraději připravujeme hamburgery v létě na grilu, k tomu hodně čerstvé zeleniny, nějakou dobrou omáčku......housky lehce opeču na grilu a nemá to chybu
nahlásit
doma24.cz
(upraveno)
2. 4. 2013, 22:11
@Žirafka1
No léto už by mohlo být tady, protože opravdový gril je přecejen praktičtější než grilovací pánev Ale co naděláme, když je venku sníh
nahlásit
Žirafka1
(upraveno)
2. 4. 2013, 22:26
@doma24.cz
Vy jste to vyřešila úplně bezvadně Těším se na jarní a letní grilování Tak budeme doufat,že brzy dorazí
nahlásit
doma24.cz
(upraveno)
3. 4. 2013, 17:02
@Žirafka1
Taky se těším! Už ať je tu!
nahlásit
elfivila P.
(upraveno)
2. 4. 2013, 17:40
nejlepší burger je doma připravený a z hovězího..... vypadá famózně a určitě i chutná, taky děláme....já mám naopak ráda když je uvnitř trošičku syrový
nahlásit
doma24.cz
(upraveno)
2. 4. 2013, 22:10
@elfivila P.
Děkuji za pochvalu!! Já mám raději pořádně propečené, mám pak klid v duši, že pak nebudu mít nějaké problémy ze syrového masa
nahlásit