(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
velikonoční nádivka
Potřebné ingredience
6 HOUSEK NEBO ROHLÍKŮ,1/2 LITRU MLÉKA, 4 VEJCE, 10 DKG SLANINY, SŮL, PAŽITKA, KARI, PETRŽEL, MLADÉ KOPŘIVY, KONDRHEL, PEPŘ MLETÝ, 1/4 KG VEPŘ. MASA UZENÉHO(DÁVÁM KUS BŮČKU A KUS KRKOVICE).
Postup přípravy
PEČIVO NAKRÁJENÉ NA KOSTKY ZALEJEME MLÉKEM SE SOLÍ, PEPŘEM, KARI A VEJCI A VMÍCHÁME UVAŘENÉ MASO A ZELEŇ A OPEČENOU SLANINU. DÁME NA PLECH S PAPÍREM A PEČEME DO ČERVENA. je výborná, pokud chci vysokou na normální velký plech hluboký, dělám dvojitou dávku.
pokud nejsem líná, některý rok šlehám i bílky zvlášť nebo přidám trochu kypřícího prášku pro nadýchanost. Pokud máte rádi sušší nádivku, je třeba dát více libového masa, u nás převládá ta hutnější a tak dávám více bůčku...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
marky18
(upraveno)
21. 4. 2014, 0:29
Díky
buxus
(upraveno)
24. 4. 2014, 19:55
@marky18
není zač