(recept
si oblíbilo 30 návštěvníků)
Bezlepkové langoše
Potřebné ingredience
Těsto: 450 g Jizerky, 250 ml kefíru (nebo kysaného podmáslí), 100 ml vlažného mléka, 1/2 kávové lžičky cukru, 3/4 kostky droždí, 2 g sody (1/2 kávové lžičky), 50 ml oleje.............. Varianty naa potření: kečup, česnek, strouhaný sýr, zakysaná smetana, marmeláda....
Postup přípravy
Z vlažného mléka, cukru a droždí zaděláme kvásek. Do mísy dáme polovinu mouky, vykynutý kvásek a ostatní suroviny na těsto, vymícháváme a přidáváme zbytek mouky. Těsto nenecháváme kynout. Tvoříme placičky, které hned smažíme v rozpáleném oleji.
Hotovou placku potíráme dle chuti.
Hotovou placku potíráme dle chuti.
Varianta s marmeládou a zakysanou smetanou
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
gembek
(upraveno)
4. 4. 2013, 19:07
Dobrý den Báro, dáváte opravdu kostku čerstvého droždí? Podle mých informací obsahuje lepek, proto používám výhradně sušené
U kočky Báry
(upraveno)
6. 4. 2013, 13:37
@gembek
Opravdu dávám droždí čerstvé... bezlepku dodržujeme několik roků a výsledky má dobré i s čerstvým droždím... já u nás ale kupuji většinou droždí na váhu, ne to 42g. Jinak hledala jsem info ohledně toho droždí: http://www.celiakieaja.cz/informace-a-clanky/obsahuje-drozdi-lepek.html http://www.viviente.cz/drozdi-kvasnice/ a nemělo by obsahovat lepek...