(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
DOMÁCÍ LUČINA
Potřebné ingredience
3x velký bílý jogurt,1x smetana 33%,špetka soli.
Postup přípravy
Na přípravu je nejlepší hrnec na vaření těstovin,včetně cedníku.Vsadíme do sebe,ale mezi dnem hrnce a cedníkem musí zůstat mezera na odkapávání sirovátky(pokud mezera není,posadíme cedník na malou sklínku).Cedník vyložíme plenou do které vlijeme jogurty,šlehačku,posolíme(opatrně-opravdu špetku-event.se dá dosolit hotová),zamícháme.Přikryjeme poklicí a necháme v pokojové teplotě 24 hodin stát.Poté vyklopíme-neždímáme! do připravené nádoby,ve které budeme Lučinu skladovat.Do hrnce nám během těch 24 hodin nakapala sirovátka(cca 0,5l).Mě osobně chutná,tak si na ní pochutnám,ale dá se s ní třeba umýt i obličej.To je na uvážení.Jako hotovou můžeme jednotlivé porce(těsně před konzumací)dosolit a dochutit dle chuti(bylinky,cibulka,šunka......).LUČINA JE MOC DOBRÁ A NEMÉNĚ PODSTATNÉ JE I TO,ŽE NESROVNATELNĚ LEVNĚJŠÍ A PŘÍRODNĚJŠÍ,JAK TA KUPOVANÁ.Dobrou chuť!!!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
pirana3
(upraveno)
31. 3. 2013, 21:06
Skvělé. Z tohoto jen místo soli vanilkový cukr ,vmíchám dvě zakysané smetany a dělám tiramisu.....
FOXLÍK
(upraveno)
1. 4. 2013, 12:32
@pirana3
Věrko díky ,další varianta .Ráda vyzkouším.