(recept
si oblíbilo 389 návštěvníků)
Pomalu pečená kachna-úžasná
Potřebné ingredience
kachna, sůl, kmín
Postup přípravy
Omytou a osušenou kachnu posolíme zevnitř i zvenku a posypeme kmínem.
Prsíčky vzhůru vložíme do pekáče s víkem( suchého) a dáme do trouby na 120 C, nepoužívat horkovzduch . Pečeme 4-5 hodin. Nepodlívat!! Neotvírat troubu!!
Kachnička má krásnou kůrčičku a je úžasně křehoučká a šťavnatá. Recept mám od kamarádky a tuto kačenku jsem dělala již třikrát během 2 měsíců. Protože je fakt skvělá. Zkuste a nebudete zklamaní.
Dobrou chuť.
Prsíčky vzhůru vložíme do pekáče s víkem( suchého) a dáme do trouby na 120 C, nepoužívat horkovzduch . Pečeme 4-5 hodin. Nepodlívat!! Neotvírat troubu!!
Kachnička má krásnou kůrčičku a je úžasně křehoučká a šťavnatá. Recept mám od kamarádky a tuto kačenku jsem dělala již třikrát během 2 měsíců. Protože je fakt skvělá. Zkuste a nebudete zklamaní.
Dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
JitkaT.
(upraveno)
9. 11. 2014, 17:34
Dobrý podvečer, dnes jsem pekla, a byla výborná.... super
děkuji Jitka





nahlásit
Dannylla
(upraveno)
8. 2. 2014, 8:57
Děláme také takto a je bezkonkurenční

nahlásit

Aluch
(upraveno)
29. 12. 2013, 12:00
Děkuji za receptík
.....................určitě vyzkouším



nahlásit

Kacer z Prahy
(upraveno)
29. 12. 2013, 10:00

nahlásit
adka2811
(upraveno)
8. 12. 2013, 18:35
Kačka bola super
vdaka za skvely recept






nahlásit
adyl
(upraveno)
17. 11. 2013, 8:41
Kachnu jdu dělat po druhé. Je vážně úžasná, jinak už jí péct ani nebudu. Moc děkujiza tento recept.

nahlásit
cica007
(upraveno)
12. 11. 2013, 17:17
Právě jsem ji dala do trouby. Jsem také zvědavá. Celá naše rodina jsme takový masožravci.

nahlásit

KaTilda
(upraveno)
11. 11. 2013, 12:07
Tak dnes máme namísto husy SvatoMartinskou kachničku- a je báááječná!! moc děkuju za recept!

nahlásit
laskonka333
(upraveno)
1. 11. 2013, 6:44








nahlásit

michalka.kadlecova
(upraveno)
31. 10. 2013, 21:09
O víkendu chci poprvé zkusit kachničku.. Opravdu je potom ze spodu křupavá? Recept vypadá úžasně a úplně jednoduše.. přesně pro mě

nahlásit
babetta
(upraveno)
28. 10. 2013, 6:54
ráno jsem vstala a hned jsem šla hledat Váš vyzkoušený recept.Prostě jsem si ho nepamatovala
Kačenka se už peče, jen jsem si před tím zadělala na kynutý koláč, takže bude muset na chvilku ven...to jsem celá já, vždy to musím mít jinak


nahlásit
Kuchařka518
(upraveno)
25. 5. 2013, 20:55
Tak kačenku budu dělat zase zítra,jinou už totiž nechtějí. dělala jsem ji už třikrát.










nahlásit

vero1
(upraveno)
7. 4. 2013, 21:20
Dnes jsem poprvé v životě pekla kačenu. Povedla se na jedničku. Díky za bezva recept.











nahlásit
Moni.B.
(upraveno)
27. 3. 2013, 12:11
Mohla bych se zeptat, když budu péct ty kačky dvě jestli potřebují být v troubě déle nebo je to stejné jako když pečete jednu? Jinou kačenu už ani nedělám, podle vašeho receptu je výtečná
a chystám se s ní tchýni vytřít zrak.


nahlásit

Strepitula
(upraveno)
10. 3. 2013, 7:51
Už je "holka" v troubě, tak jsem na ni zvědavá

nahlásit
P.A.V.L.A
(upraveno)
16. 2. 2013, 8:57



nahlásit
Meesha007
(upraveno)
16. 2. 2013, 8:29
Nespálím to, když nepodleju?
nahlásit

Kajkuška
(upraveno)
17. 2. 2013, 13:50
@Meesha007
já peču takto kachnu i deset hodin a nepodlívám vůbec, ona sama se podlívá vlastním sádlem...............fakt se nebojte, jinak už ji ani nedělám, je opravdu výtečná

nahlásit
Repetka
(upraveno)
11. 12. 2012, 14:38
Dobrý den, vaši kachničku chci zkusit, ale jen se chci zeptat, zda nevadí, že nemám klasický pekač, ale proskleny oválný samozřejmě i s pokličkou. Podle mě, je jedno v jakém pakáči se kachna peče, ale radši se ptám. Děkuji předem za odpověď. Sára

nahlásit

gabčika
(upraveno)
10. 11. 2012, 20:54
Tak dnes byla k obědu a opravdu BOMBA!!!! Jen příště budu péci kratší dobu. Pekla jsem 4,5 hod a poté ještě cca 30 min odklopenou a potřenou medem pro barvičku. Ale měla jsem asi malou ,kachna měla 2,25 kg a úplně se rozpadala - nedala se ani naporcovat. Prostě jsem každému odloupla kus masa a kosti mi zůstávaly v ruce
) Byla vynikající !! A já už jí jinak dělat nebudu


nahlásit
cecil5
(upraveno)
26. 10. 2012, 23:36
Preco sa nemoze pouzivat horkovzduch? Nestaci pri nom dat len trosicku nizsiu teplotu? Pri tomto recepte som si konecne poriadne pozrela programy mojej rury a horkovzduch sa tam ani neda vypnut. Co teraz? Kacica nasolena spi v chladnicke a chcela by som ju skusit takto

nahlásit

tomsova31
(upraveno)
19. 1. 2013, 21:30
@cecil5
Já myslím, že je to putna, pokud se v troubě udrží 120°C

nahlásit