Bramborový salát z červené řepy - úplně úžasný
Potřebné ingredience
Základní suroviny : 5 ks červené řepy, asi 1 kg brambor, 5 mrkví, cibule, petrželka, sůl, olivový olej extra panenský. Já přidávám ještě 1-2 sáčků vypeckovaných oliv, bylinky dle sezóny, libeček a cibuli míchám s pórkemí. Salát z těchto surovin není kyselý, jak jsme zvyknutí z klasické verze salátu, což je účelem, aby byl salát jen jemně slaný a přírodní. Jinak do salátu lze přidat cokoliv, dle chuti, např. vařené fazole, maso, další zeleninu, třeba vařenou petržel a celer, syrovou papriku a podobně. Nedávám do něj ocet ani majonézu.
Postup přípravy
Ideální je nechat salát aspon přes noc odležet, než jej budete jíst.
Dělám jej často, doma jej milujeme, u kamarádek jsem se setkala s různými názory, jedni jej milují tak jak je a dělají si jej doma, některým nechutná, že není dokysela a přidávají do něj zavařené okurky, případně ocet nebo majonézu nebo koření, aby byl ostřejší. Samozřejmě meze se nekladou.
Dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé