Zobrazit přihlášovací formulář

Bezlepková dieta

Přidat recept
(recept si oblíbilo 58 návštěvníků)

Výborná bezlepková roláda, která se vždycky povede !!!

0.0
Výborná bezlepková roláda, která se vždycky povede !!!

Potřebné ingredience

6 vajec 120 g cukru 80 g bezlepkové mouky Jizerka

Postup přípravy

Celá vejce vyšleháme s cukrem na hustou hmotu a potom vmícháme mouku.

Vzniklou hmotu vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme do vyhřáté trouby.

Pečeme cca na 175°C 10 min. Každý musí teplotu i čas pečení samozřejmě přizpůsobit své troubě. Já testuji klasicky špejlí.

Poté roládu vyjmeme z trouby a pozor, nerolujeme!!!!

Až po úplném vychladnutí si roládu rovnou naplníme, já dávám na těsto marmeládu, pak hustou zakysanou smetanu s troškou cukru a nejraději máme posypané ještě borůvkami. Teprve pak ji zarolujeme. Roláda jde krásně rolovat a hlavně vůbec nepraská.

A je hotovo! Dobrou chuť.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

ARIJ1 30. 10. 2015, 13:11
(Y) Výborný recept .Dělám roládu již po několikáte. Vnučky si libují. (clamp).Neznám lepší. (^)
laskonka333 1. 5. 2015, 10:29
(Y) (Y) (Y)
Millie74 30. 4. 2015, 10:57
Roládu jsem si riskla udělat k narozeninám kamarádce a vyplatilo se!!!!! Je luxusní!!!!! (L) (L) (L) Moc děkuji za recept! (Y) (Y) (Y) Mila
MonikaG 12. 3. 2014, 22:10
Vůbec nevím, čím by sražení mohlo být. Snad jediné co mě napadá je, že suroviny by měly mít všechny stejnou teplotu.... *-)
Millie74 30. 4. 2015, 11:00
@MonikaG Myslím, že nemuselo jít o sražení....někoho mohlo zmást, že roláda je v troubě nafouklá a po vyndání splaskne....ale to udělá i klasická piškotová, jen možná trochu méně. Nicméně, i tak je roláda dost nadýchaná a výborná!!!! Mila
Lennie 27. 7. 2013, 14:12
Moc děkuji za recept, je výborná....jediné, co jsem změnila po přečtení komentářů je, že jsem vyšlehala cukr se žloutky a sníh z bílků. Je vláčná, krásně nadýchaná (Y)
žabkagabka 19. 6. 2013, 9:21
Vypadá výborně (Y) :-p ale opravdu tam nepřijde ani troška vody a kypřící prášek? *-) Jizerka neobsahuje žádné kypřidlo, jako např.mouka samokypřící od Doves Farm,tak se bojím že to těsto bude placka?
MonikaG 12. 3. 2014, 22:13
@žabkagabka Dobrý den, opravdu se tam nic nedává, ani soda ani prdopeč. Pokud máte strach, opravdu můžete asi použít modrou samokypřící Doves, ale to jsem nezkoušela a nevím jak by to bylo s rolováním. Obávám, že ta už by se musela klasicky rolovat horká, nechat vystydnout a pak opatrně plnit...... (L)
Janca R. 16. 6. 2013, 15:22
Mě se taky nepovedla, je to spíš omeleta .. nevím kde jsem udělala chybu. Jaký cukr? Moučkový nebo krystal? Nebo jsem málo šlehala? Mám z toho prostě placku, ne buchtu :o(
andol 12. 6. 2013, 22:06
VYPADÁ BÁJEČNĚ HNED VYZKOUŠÍM (L)
Vaculikova L. 11. 4. 2013, 13:20
Dobrý den zrovna jsem dopekla vaši roládu a srazila se mě,jak je to možné??? Lenka

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie