(recept
si oblíbilo 58 návštěvníků)
Výborná bezlepková roláda, která se vždycky povede !!!
Potřebné ingredience
6 vajec 120 g cukru 80 g bezlepkové mouky Jizerka
Postup přípravy
Celá vejce vyšleháme s cukrem na hustou hmotu a potom vmícháme mouku.
Vzniklou hmotu vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme do vyhřáté trouby.
Pečeme cca na 175°C 10 min. Každý musí teplotu i čas pečení samozřejmě přizpůsobit své troubě. Já testuji klasicky špejlí.
Poté roládu vyjmeme z trouby a pozor, nerolujeme!!!!
Až po úplném vychladnutí si roládu rovnou naplníme, já dávám na těsto marmeládu, pak hustou zakysanou smetanu s troškou cukru a nejraději máme posypané ještě borůvkami. Teprve pak ji zarolujeme. Roláda jde krásně rolovat a hlavně vůbec nepraská.
A je hotovo! Dobrou chuť.
Vzniklou hmotu vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme do vyhřáté trouby.
Pečeme cca na 175°C 10 min. Každý musí teplotu i čas pečení samozřejmě přizpůsobit své troubě. Já testuji klasicky špejlí.
Poté roládu vyjmeme z trouby a pozor, nerolujeme!!!!
Až po úplném vychladnutí si roládu rovnou naplníme, já dávám na těsto marmeládu, pak hustou zakysanou smetanu s troškou cukru a nejraději máme posypané ještě borůvkami. Teprve pak ji zarolujeme. Roláda jde krásně rolovat a hlavně vůbec nepraská.
A je hotovo! Dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
ARIJ1
(upraveno)
30. 10. 2015, 13:11
Výborný recept .Dělám roládu již po několikáte. Vnučky si libují. .Neznám lepší.
laskonka333
(upraveno)
1. 5. 2015, 10:29
Millie74
(upraveno)
30. 4. 2015, 10:57
Roládu jsem si riskla udělat k narozeninám kamarádce a vyplatilo se!!!!! Je luxusní!!!!! Moc děkuji za recept! Mila
MonikaG
(upraveno)
12. 3. 2014, 22:10
Vůbec nevím, čím by sražení mohlo být. Snad jediné co mě napadá je, že suroviny by měly mít všechny stejnou teplotu....
Millie74
(upraveno)
30. 4. 2015, 11:00
@MonikaG
Myslím, že nemuselo jít o sražení....někoho mohlo zmást, že roláda je v troubě nafouklá a po vyndání splaskne....ale to udělá i klasická piškotová, jen možná trochu méně. Nicméně, i tak je roláda dost nadýchaná a výborná!!!! Mila
Lennie
(upraveno)
27. 7. 2013, 14:12
Moc děkuji za recept, je výborná....jediné, co jsem změnila po přečtení komentářů je, že jsem vyšlehala cukr se žloutky a sníh z bílků. Je vláčná, krásně nadýchaná
žabkagabka
(upraveno)
19. 6. 2013, 9:21
Vypadá výborně ale opravdu tam nepřijde ani troška vody a kypřící prášek? Jizerka neobsahuje žádné kypřidlo, jako např.mouka samokypřící od Doves Farm,tak se bojím že to těsto bude placka?
MonikaG
(upraveno)
12. 3. 2014, 22:13
@žabkagabka
Dobrý den, opravdu se tam nic nedává, ani soda ani prdopeč. Pokud máte strach, opravdu můžete asi použít modrou samokypřící Doves, ale to jsem nezkoušela a nevím jak by to bylo s rolováním. Obávám, že ta už by se musela klasicky rolovat horká, nechat vystydnout a pak opatrně plnit......
Janca R.
(upraveno)
16. 6. 2013, 15:22
Mě se taky nepovedla, je to spíš omeleta .. nevím kde jsem udělala chybu. Jaký cukr? Moučkový nebo krystal? Nebo jsem málo šlehala? Mám z toho prostě placku, ne buchtu :o(
andol
(upraveno)
12. 6. 2013, 22:06
VYPADÁ BÁJEČNĚ HNED VYZKOUŠÍM
Vaculikova L.
(upraveno)
11. 4. 2013, 13:20
Dobrý den zrovna jsem dopekla vaši roládu a srazila se mě,jak je to možné??? Lenka