Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

**Základní recept na palačinky (s přidáním kukuřičné mouky)**

0.0
**Základní recept na palačinky (s přidáním kukuřičné mouky)**

Potřebné ingredience

cca na 10 palačinek potřebujete: **250ml polotučného mléka** **2 vejce** **balíček vanilkového cukru** **špetka soli** **100g hl.pšeničné mouky + 40g hl.kukuřičné mouky (pokud nemáte kukuřičnou,použijte pouze pšeničnou,ale palačinky nebudou mít tak pěknou barvu** **kvalitní olej na opékání palačinek** **na natření můžete použít buď nutelu, marmeládu, ochucený tvaroh, tvaroh s ovocem apod. - dle chuti**

Postup přípravy

1) V míse rozmícháte vanilkový cukr a sůl s vajíčky, postupně za stálého míchání přidáváte mouku. Jak těstíčko houstne, přidávejte mléko a zase míchejte až spotřebujete všechny suroviny. Prošlehejte metličkou,aby těstíčko neobsahovalo hrudky.
2) Nechejte tak 1/2 hodinky odpočívat.. Těsto Vám pak nebude dál houstnout a vy nebudete muset přidávat mléko. Ale i tak,pokud by se Vám přesto zdálo hustší, klidně trošku mléka přidejte. To poznáte nejlépe po usmažení první palačinky (ta se může i potrhat - je to normální).
3) Rozehřejte pánev, slabě ji potřete olejem, menší naběračkou nalejte těstíčko (já dávám jeden a půl menšího šufánku - záleží na velikosti pánve,ale palačinka by měla být tenká). Pokud máte rádélko na palačinky, rozetřete rádélkem, pokud ne,tak můžete šufánkem. Smažíme z obou stran lehce dozlatova. Usmažené palačinky dávám na talíř a uchovávám pod poklopem, díky němu krásně zvlhnou a lépe se pak balí a také zůstanou déle teplé a vláčné.
4) Palačinky jsem naplnila nutelou (kupuju oříškový krém v dm drogerii, není tak sladký)

Tip: místo kukuřičné hl.mouky můžete vyzkoušet i pohankovou,nebo rýžovou, zkoušela jsem i špaldovou, záleží na fantazii. Kdo nemá doma domácí marmeládu, v dm drogerii koupíte i velice dobré marmelády v bio kvalitě, nejsou moc sladké a jsou poctivé (výborná je např. jahodová)

**PALAČINKY JSOU VYNIKAJÍCÍ**Dobrou chuť**

**Usmažené palačinky**

:-)

**Speciální palačinková pánev s rádýlkem na rozetření těsta (prodává se dohromady)**

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

ZDENDA57 23. 3. 2013, 21:31
Vcera jsem delala vnoucatum i kukuricnou mouku jsem zkusila byla to pry dobrutka (Y) (Y) (clamp) (clamp)
Žirafka1 23. 3. 2013, 22:07
@ZDENDA57 (L) Dobrý večer Zdenko, jsem potěšena,že jste se nechala inspirovat mým receptem (F) Já dělám palačinky mým klukům hodně často (jsou na sladké) a tak jsem začala improvizovat s moukou (zajic) Zatím se všechny děti vždy olizovaly (pl) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie