Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 15 návštěvníků)

Konzervace česneku v olivovém oleji VYZKOUŠENÉ

0.0
Konzervace česneku v olivovém oleji VYZKOUŠENÉ

Potřebné ingredience

česnek, olivový olej nebo extra slunečnicový olej lisovaný za studena, sůl, skleničky

Postup přípravy

Česnek oloupeme a umeleme na strojku nebo jej rozdrtíme v lisu na česnek. Ve skleničkách promícháme olivový olej - lisovaný česnek - sůl (sůl každý jak má rád). Důležité je nedávat plné skleničky, obsah nabobtná a vytéká pak olej ven.
Takto konzervovaný česnek uchováváme nejlépe v chladu, i ve spíži. Vydrží rok i déle. Změní trochu barvu, ale jinak je výtečný. Lze použít do všech jídel, s oliv. olejem je zdravý a hlavně vždy připravený k použití!

Konzervuji takto česnek již léta, letos poprvé s extra slunečnicovým olejem lisovaným za studena, a mám tu nejlepší zkušenost.

Domácí česnek naloupeme na stroužky a nameleme na strojku nebo rozdrtíme v lisu na česnek...

Ve skleničkách promícháváme postupně olej s česnekem a solí...

Důležité je nedávat plné po okraj, na obrázku je možná ještě hodně, tak trochu méně...

Takto je připraven k okamžitému použití do VŠECH jídel.
Uchovávám jej v chladu, ve spíži, otevřený pak v lednici.
Takto konzervován vydrží rok i déle.
Ale uvidíte, že si zvyknete jej dávat všude a rok u vás nevydrží ani sklenička.... :-)

BIO EXTRA PANENSKÝ SLUNEČNICOVÝ OLEJ LISOVANÝ ZA STUDENA
- nebo jednoduše použijte extra panenský olivový olej...

popis slunečnicového oleje - detail...

Barva česneku po roce konzervace...
na fotce je ještě o dost tmavší než ve skutečnosti...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Mikrah 23. 3. 2013, 8:33
Taky to tak dělávám (Y)
ywette 23. 3. 2013, 16:16
@Mikrah Děkuji všem za odezvu, fotky a odpovědi doplním...\r\n Všem přeji dobrou chuť (jidlo) (jidlo) (jidlo)\r\n a Veselé (velikonoce10) (velikonoce13) (velikonoce16) \r\n (velikonoce17)
Janule 23. 3. 2013, 7:57
To vyzkouším, díky. Máme spotřebu česneku docela velikou. (L)
ywette 23. 3. 2013, 16:10
@Janule Takhle je právě okamžitě při ruce... (jidlo) (jidlo) (jidlo)
ukuk 23. 3. 2013, 7:03
dobrý den,Iveto (child1) (F) váš nápad mě nadchl,uvažuju zda česnek šoupnout do mrazáku nebo co s ním dál.Jenom *-) jaký olej je lisovaný za studena - můžu vás poprosit o název oleje ,který používáte vy ten slunečnicový na etiketách u slunečnicového to nemůžu najít a nejspíš hledám ve špatných místech.Moc děkuji a přeji hezké velikonoce (velikonoce18) (velikonoce18) (velikonoce17) (velikonoce16) (velikonoce15)
ywette 23. 3. 2013, 16:09
@ukuk Mílo díky, dodám fotky toho slunečnicového oleje - BIO PANENSKÝ SLUNEČNICOVÝ OLEJ ZA STUDENA LISOVANÝ. Olivový používám také extra panenský za studena lisovaný. Kupuji oba ve zdravé výživě.
pipontek 22. 3. 2013, 23:16
Dobrý den,chtěla bych se zeptat, jestli ten česnek postupem času nezelená??? Děkuji Renča
ywette 23. 3. 2013, 16:12
@pipontek Nafotila jsem takto konzervovaný česnek po roce - zelená to není, spíše trochu zhnědne. Na fotce je ještě o dost tmavší než ve skutečnosti... (jidlo)
laskonka333 22. 3. 2013, 12:54
Ďakujem za nápad (I)
marky18 22. 3. 2013, 0:30
Díky za tip (Y) (Y)
Kacur 21. 3. 2013, 20:24
(Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie