Konzervace česneku v olivovém oleji VYZKOUŠENÉ
Potřebné ingredience
česnek, olivový olej nebo extra slunečnicový olej lisovaný za studena, sůl, skleničky
Postup přípravy
Takto konzervovaný česnek uchováváme nejlépe v chladu, i ve spíži. Vydrží rok i déle. Změní trochu barvu, ale jinak je výtečný. Lze použít do všech jídel, s oliv. olejem je zdravý a hlavně vždy připravený k použití!
Konzervuji takto česnek již léta, letos poprvé s extra slunečnicovým olejem lisovaným za studena, a mám tu nejlepší zkušenost.
Domácí česnek naloupeme na stroužky a nameleme na strojku nebo rozdrtíme v lisu na česnek...
Ve skleničkách promícháváme postupně olej s česnekem a solí...
Důležité je nedávat plné po okraj, na obrázku je možná ještě hodně, tak trochu méně...
Takto je připraven k okamžitému použití do VŠECH jídel.
Uchovávám jej v chladu, ve spíži, otevřený pak v lednici.
Takto konzervován vydrží rok i déle.
Ale uvidíte, že si zvyknete jej dávat všude a rok u vás nevydrží ani sklenička.... :-)
BIO EXTRA PANENSKÝ SLUNEČNICOVÝ OLEJ LISOVANÝ ZA STUDENA
- nebo jednoduše použijte extra panenský olivový olej...
popis slunečnicového oleje - detail...
Barva česneku po roce konzervace...
na fotce je ještě o dost tmavší než ve skutečnosti...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé