(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Štrůdl se špenátem (omlouvám se za zařazení do kategorie, ale nikam se to nehodí)
Potřebné ingredience
- listové těsto (kupuji v krámu)
- špenát a vše, co do něj patří
- moravské uzené/slanina nebo cokoli jiného podobného
Postup přípravy
Uvařím špenát. Je dobré ho víc očesnekovat, aby potom jeho chuť nezanikla.
Uválím listové těsto.
Na něj pokladu plátky moravského uzeného nebo slaniny (pro malého dávám dětskou šunku nebo mu do špenátu přidám uvařené kuřecí maso). Na tyto plátky dám špenát - ne moc velkou vrstvu, protože pak výteká při pečení. No a všechno to zabalím jako štrůdl. Ničím nepotírám. Jen propíchám vidličkou, aby nepraskl.
A upeču (tak na 150 - 170°C) než se těsto zbarví.
A podávám! Pozor!!! Dlouho pálí, tak to prckům nandejte na talíř s dostatečným předstihem.
Je to dobré i když to vychladne!
Když si špenát připravíte s předstihem, je to dobrá rychlovka!
Uválím listové těsto.
Na něj pokladu plátky moravského uzeného nebo slaniny (pro malého dávám dětskou šunku nebo mu do špenátu přidám uvařené kuřecí maso). Na tyto plátky dám špenát - ne moc velkou vrstvu, protože pak výteká při pečení. No a všechno to zabalím jako štrůdl. Ničím nepotírám. Jen propíchám vidličkou, aby nepraskl.
A upeču (tak na 150 - 170°C) než se těsto zbarví.
A podávám! Pozor!!! Dlouho pálí, tak to prckům nandejte na talíř s dostatečným předstihem.
Je to dobré i když to vychladne!
Když si špenát připravíte s předstihem, je to dobrá rychlovka!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Lenixxx
(upraveno)
26. 2. 2008, 10:27
klidně do PIZZY nebo CO DůM DAL ale myslím že zařazení tady nikdo moc neřeší
Janci
(upraveno)
24. 2. 2008, 21:25
A co bezmasá jídla
Kacakk
(upraveno)
26. 2. 2008, 10:19
@Janci
Jenže tam je salám nebo i maso. Tak nevím, moc se mi to nezdá... Katka