Zobrazit přihlášovací formulář

Pomazánky

Přidat recept
(recept si oblíbilo 21 návštěvníků)

Zklihovatělý tvaroh(našich babiček)

0.0
Zklihovatělý tvaroh(našich babiček)

Potřebné ingredience

1 tvaroh,kmín,sůl a 2 dcl piva světlé

Postup přípravy

tvaroh dám do misky a dám sůl.kmín a zaleji pivem ..nechám asi 3 dny na lince v teple pod utěrkou dozrát,je vynikající pomazánka...v ústech se jen rozplývá......

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

P.A.V.L.A 5. 9. 2014, 20:26
(Y) (Y) (Y)
vseta 1. 9. 2014, 20:47
...prosím to pivo se za ty 3 dny úplně vsákne anebo se přebytek vyleje?
marcela54 5. 9. 2014, 18:36
@vseta pivo vsákne , udělá takový jemný tvaroh , že se v ústech rozplývá :-) (hello)
sudina 13. 4. 2013, 22:05
miluju klihák (L), (nejen) tvaroh beru taky od Mejsnarů (clamp)
marcela54 15. 4. 2013, 9:19
@sudina (L) |:o) (F) (Y)
nigina 9. 4. 2013, 18:18
má sa ten tvaroh rozmiešať s pivom, či len zaliať? to neskysne? alebo nesplesnivie? kedysi bolo aj mlieko iné ako teraz, asi aj tvaroh. Obávam sa, že keď mi neskysne mlieko z obchodu (len zhorkne a je hnusné), aj tvaroh z obchodu neurobí to, čo budem od neho čakať. Čítala som v diskusii, že vy ste robili z domáceho... asi z farmy ... to vám môžem len závidieť :-)
marcela54 5. 9. 2014, 18:37
@nigina můžete zamícha a čekat ... (Y) (hello)
marcela54 11. 4. 2013, 16:29
@nigina ano Kristínko je z farmy a zkuzte červený a zamíchejte pivo do něho,nebojte nesplesnivý |:o) |:o) :-) (hello)
poppysek 9. 4. 2013, 17:43
Jůů, tak pivní pomazánka, no bezva :)
sympatie 9. 4. 2013, 16:34
Jen se bojím dát klasický tvaroh, co se běžně kupuje, od jakého výrobce používáte? Dneska je všechno se strachem. Pamatuji si toto z domova, moc mi to chutnalo.
marcela54 11. 4. 2013, 16:32
@sympatie Farma z Kunčic nad/L mléko až do domu!!! http://mlekoazdodomu.cz/
hantonie 26. 3. 2013, 18:01
*-) *-) dala by se do toho dát i nadrobno nakrájená cibule, a pokud ano , hned na začátku nebo až když už je to uleželé?? *-)
marcela54 9. 4. 2013, 14:02
@hantonie po uležení..
šimi 25. 3. 2013, 16:38
"normální tvaroh" je ten ve stříbře? *-) já jsem poslední dobou fakt natvrdlá :´(
marcela54 26. 3. 2013, 17:33
@šimi ano,ale tučný.. ,-)
tomulinecek 25. 3. 2013, 11:33
Chci zkusit,jen nevím zda osolit,okmínovat a zamíchat vše dohromady a pak zalít pivem (F) (F) (F)
marcela54 26. 3. 2013, 17:34
@tomulinecek ano zmíchat,ale když to neuděláte nic se neděje (clamp) :-) (hello)
Sophie70 25. 3. 2013, 10:51
:-o toto je niečo nové, trocha sa bojím, ale nedá mi to a vyskúšam..... |:o)
plamenek 22. 3. 2013, 19:49
Kakánek se to jmenovalo.Jako dítě mi to smrdělo.Dnes mám ráda jen uleželý Hermelín,Nivu a Pivní sýr.Takže co dají do slev,že už to není dobré např.Niva, tak to miluji :-D
Jaruš53 22. 3. 2013, 19:40
Tvaroh je měkký a nebo tvrdý na strouhání? Tuto pomazánku znám z dob svého dětství, přestože nejsem nejmladší. Je to hodně starý recept. Babička to dělala do kameninového hrnku, přiklopené plátýnkem a měla tento skvost pro uležení ve špajzce. Bohužel jsem byla ve věku, kdy mi recept ještě nezajímal, ale moc mi to chutnalo. Možná hloupý dotaz, ale budu ráda, když mi odpovíte. Dkuji (Y) (Y) :-) (F) (F)
marcela54 23. 3. 2013, 17:59
@Jaruš53 Dobrý den Jarmilko,normální tvaroh tučný,mám přímo tvaroh z farmy domácí ,ano je to tak do kamenáku,nebo miska a zakrýt utěrkou (clamp) |:o) |:o) (hello)
Jaruš53 23. 3. 2013, 21:40
@marcela54 Děkuji, určitě vyzkouším.....jak pro vynikající chuť, tak i z nostalgie...... (Y) (Y) (L)
laskonka333 21. 3. 2013, 18:07
(velikonoce5) (velikonoce19)
Karamelka120 21. 3. 2013, 17:50
Asi blbá otázka, ale chutná to hodně po pivě, nebo je to třeba jako pivní těstíčko, kde pak chuťově pivo nido nerozpozná...?
marcela54 23. 3. 2013, 18:04
@Karamelka120 Katko,vůbec tam není cítit...pivko :-) |:o)
Vanity 21. 3. 2013, 16:18
neznám, že bych vyzkoušela (clamp)
daskas1 21. 3. 2013, 16:16
Tak teď jsem si připomenula dobrou baštu u babičky,kterou jsem nejedla asi 35 roků. Mňam už jdu na to (Y) (Y) (Y) (zajic) (zajic)Děkuji (hello) (hello)
marcela54 23. 3. 2013, 18:05
@daskas1 já to miluji,to se jen na jazýčku rozplývá... (smich) (hello)
Zrušený účet 21. 3. 2013, 15:56
Jéva, tu jsem nedělala roky. K tomu ještě čerstvě upečený chlebík. Mňáááám. Děkuji za připomenutí. Hned zítra jdu na to (L)
marcela54 23. 3. 2013, 18:07
@ Ano Zuzi,já si peču i chleva a to si šmáknu... domácí máslo od farmářky (pl) (Y) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie