(recept
si oblíbilo 21 návštěvníků)
Zklihovatělý tvaroh(našich babiček)
Potřebné ingredience
1 tvaroh,kmín,sůl a 2 dcl piva světlé
Postup přípravy
tvaroh dám do misky a dám sůl.kmín a zaleji pivem ..nechám asi 3 dny na lince v teple pod utěrkou dozrát,je vynikající pomazánka...v ústech se jen rozplývá......
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
P.A.V.L.A
(upraveno)
5. 9. 2014, 20:26
vseta
(upraveno)
1. 9. 2014, 20:47
...prosím to pivo se za ty 3 dny úplně vsákne anebo se přebytek vyleje?
marcela54
(upraveno)
5. 9. 2014, 18:36
@vseta
pivo vsákne , udělá takový jemný tvaroh , že se v ústech rozplývá
sudina
(upraveno)
13. 4. 2013, 22:05
miluju klihák , (nejen) tvaroh beru taky od Mejsnarů
marcela54
(upraveno)
15. 4. 2013, 9:19
@sudina
nigina
(upraveno)
9. 4. 2013, 18:18
má sa ten tvaroh rozmiešať s pivom, či len zaliať? to neskysne? alebo nesplesnivie? kedysi bolo aj mlieko iné ako teraz, asi aj tvaroh. Obávam sa, že keď mi neskysne mlieko z obchodu (len zhorkne a je hnusné), aj tvaroh z obchodu neurobí to, čo budem od neho čakať. Čítala som v diskusii, že vy ste robili z domáceho... asi z farmy ... to vám môžem len závidieť
marcela54
(upraveno)
5. 9. 2014, 18:37
@nigina
můžete zamícha a čekat ...
marcela54
(upraveno)
11. 4. 2013, 16:29
@nigina
ano Kristínko je z farmy a zkuzte červený a zamíchejte pivo do něho,nebojte nesplesnivý
poppysek
(upraveno)
9. 4. 2013, 17:43
Jůů, tak pivní pomazánka, no bezva
sympatie
(upraveno)
9. 4. 2013, 16:34
Jen se bojím dát klasický tvaroh, co se běžně kupuje, od jakého výrobce používáte? Dneska je všechno se strachem. Pamatuji si toto z domova, moc mi to chutnalo.
marcela54
(upraveno)
11. 4. 2013, 16:32
@sympatie
Farma z Kunčic nad/L mléko až do domu!!! http://mlekoazdodomu.cz/
hantonie
(upraveno)
26. 3. 2013, 18:01
dala by se do toho dát i nadrobno nakrájená cibule, a pokud ano , hned na začátku nebo až když už je to uleželé??
marcela54
(upraveno)
9. 4. 2013, 14:02
@hantonie
po uležení..
šimi
(upraveno)
25. 3. 2013, 16:38
"normální tvaroh" je ten ve stříbře? já jsem poslední dobou fakt natvrdlá
marcela54
(upraveno)
26. 3. 2013, 17:33
@šimi
ano,ale tučný..
tomulinecek
(upraveno)
25. 3. 2013, 11:33
Chci zkusit,jen nevím zda osolit,okmínovat a zamíchat vše dohromady a pak zalít pivem
marcela54
(upraveno)
26. 3. 2013, 17:34
@tomulinecek
ano zmíchat,ale když to neuděláte nic se neděje
Sophie70
(upraveno)
25. 3. 2013, 10:51
toto je niečo nové, trocha sa bojím, ale nedá mi to a vyskúšam.....
plamenek
(upraveno)
22. 3. 2013, 19:49
Kakánek se to jmenovalo.Jako dítě mi to smrdělo.Dnes mám ráda jen uleželý Hermelín,Nivu a Pivní sýr.Takže co dají do slev,že už to není dobré např.Niva, tak to miluji
Jaruš53
(upraveno)
22. 3. 2013, 19:40
Tvaroh je měkký a nebo tvrdý na strouhání? Tuto pomazánku znám z dob svého dětství, přestože nejsem nejmladší. Je to hodně starý recept. Babička to dělala do kameninového hrnku, přiklopené plátýnkem a měla tento skvost pro uležení ve špajzce. Bohužel jsem byla ve věku, kdy mi recept ještě nezajímal, ale moc mi to chutnalo. Možná hloupý dotaz, ale budu ráda, když mi odpovíte. Dkuji
marcela54
(upraveno)
23. 3. 2013, 17:59
@Jaruš53
Dobrý den Jarmilko,normální tvaroh tučný,mám přímo tvaroh z farmy domácí ,ano je to tak do kamenáku,nebo miska a zakrýt utěrkou
Jaruš53
(upraveno)
23. 3. 2013, 21:40
@marcela54
Děkuji, určitě vyzkouším.....jak pro vynikající chuť, tak i z nostalgie......
laskonka333
(upraveno)
21. 3. 2013, 18:07
Karamelka120
(upraveno)
21. 3. 2013, 17:50
Asi blbá otázka, ale chutná to hodně po pivě, nebo je to třeba jako pivní těstíčko, kde pak chuťově pivo nido nerozpozná...?
marcela54
(upraveno)
23. 3. 2013, 18:04
@Karamelka120
Katko,vůbec tam není cítit...pivko
Vanity
(upraveno)
21. 3. 2013, 16:18
neznám, že bych vyzkoušela
daskas1
(upraveno)
21. 3. 2013, 16:16
Tak teď jsem si připomenula dobrou baštu u babičky,kterou jsem nejedla asi 35 roků. Mňam už jdu na to Děkuji
marcela54
(upraveno)
23. 3. 2013, 18:05
@daskas1
já to miluji,to se jen na jazýčku rozplývá...
Zrušený účet
(upraveno)
21. 3. 2013, 15:56
Jéva, tu jsem nedělala roky. K tomu ještě čerstvě upečený chlebík. Mňáááám. Děkuji za připomenutí. Hned zítra jdu na to
marcela54
(upraveno)
23. 3. 2013, 18:07
@
Ano Zuzi,já si peču i chleva a to si šmáknu... domácí máslo od farmářky