(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
KRÁLÍK NA HOUBÁCH
Potřebné ingredience
Králík; houby - nejlépe čerstvé nebo zmaržené; olej; cibule; kmín; sůl; lžíce másla; kousek anglické slaniny nebo bůčku
Postup přípravy
Na másle si osmahnu cibulku nakrájenou na kostičky a přidám houby, okmínuju a osolím. - základ je jako na smaženici.
Králíka osolím a dám do pekáčku s bůčkem nebo angl. slaninou ( tu krájím na kstky a bůček můžete nechat v celku). Trochu podliju a dám do trouby péct. Když mám hotové houby tak je přidám do pekáčku, tak že je rozložím na maso. Podlévám a kontroluji. Já peču tak cca 1,5 hod ze spoda v přikrytém pekáčku a pak cca 1 hod na horní + dolní pečení.
Podávám s chlupatým knedlíkem.
Králíka osolím a dám do pekáčku s bůčkem nebo angl. slaninou ( tu krájím na kstky a bůček můžete nechat v celku). Trochu podliju a dám do trouby péct. Když mám hotové houby tak je přidám do pekáčku, tak že je rozložím na maso. Podlévám a kontroluji. Já peču tak cca 1,5 hod ze spoda v přikrytém pekáčku a pak cca 1 hod na horní + dolní pečení.
Podávám s chlupatým knedlíkem.
a s bůčkem pro tatínka
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
mondas
(upraveno)
25. 10. 2008, 10:11
králik měl tak velikáááánský úspěch že se jen po něm zaprášilo ,akorát místo chlupatých knedlíku jsem k tomu udělala jihočeské knedlíky mějte se Monika
Lefíček
(upraveno)
25. 10. 2008, 11:56
@mondas
DĚKUJI ZA POCHVALU, JSEM RÁDA ŽE CHUTNALO
Lenki
(upraveno)
5. 7. 2008, 19:54
Dnes jsem dělala králíka dle Vašeho receptu a je to opravdu mňamka můžu jen doporučit, manžel mooooooooooc chválil jen jsme si k tomu přidali červené zelí Díky za recept Lenka