(recept
si oblíbilo 194 návštěvníků)
Vynikající domácí tatarka - hotová do 5 minut
Potřebné ingredience
2 dcl oleje 1 vejce 1 velká lžíce plnotučné hořčice 1 kávová lžička octu 1 kávová lžička cukru krystal 1 menší cibuli větší sterilovanou okurku, špetku soli, pepře,
Postup přípravy
Veškeré suroviny musí mít stejnou, nejlépe pokojovou teplotu. Vše vložíme do vyšší nádoby a ponorným mixérem mixujeme přibližně 1 - 2 minuty do zhoustnutí. Poté tatarku přelejeme do sklenice s víčkem a skladujeme v lednici, vydrží až 14 dní pokud nějaká zbyde. Vynikající domácí tatarka, lepší a levnější než Hellmanns a hotová do 5 minut.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
silencium
(upraveno)
1. 10. 2014, 17:19
Dělali jsme a vynikající
Rezinka
(upraveno)
12. 10. 2014, 20:16
@silencium
Děkuji, jsem ráda, že chutná
sympatie
(upraveno)
27. 7. 2014, 15:50
Dělávala jsem i majonézu, pak začal být problém s vajíčky-salmonela,tak jsem přestala.
P.A.V.L.A
(upraveno)
27. 7. 2014, 15:12
HaIvana
(upraveno)
27. 7. 2014, 12:54
jafoslav
(upraveno)
7. 2. 2014, 11:50
ja nedávam vajíčko, ale dávam cesnak, Ja sa dnes vajíčka bojím. Ale cesnak skúste určite.
Rezinka
(upraveno)
11. 2. 2014, 20:01
@jafoslav
Děkuji za tip, určitě vyzkouším
Krisstye
(upraveno)
3. 2. 2014, 21:06
Dnes jsem vyzkoušela velikááááánská chvááála je vynikající od teď nekupuji Mockrát děkuji za recept
Rezinka
(upraveno)
7. 2. 2014, 11:05
@Krisstye
Děkuji a jsem ráda, že chutná
Káťa V.
(upraveno)
15. 9. 2013, 10:40
dělala jsem už podruhé a je díky za recept
Rezinka
(upraveno)
28. 9. 2013, 20:57
@Káťa V.
Děkuji, jsem ráda, že chutná
hheellaa
(upraveno)
4. 6. 2013, 11:28
Kdysi jsem zkoušela a nedařilo se... Tak třeba se tahle povede
Jannies
(upraveno)
4. 6. 2013, 10:32
Prave jsem udelala a chutove je vyborna. jeste jsem pridala smetanovy jogurt,at je to odlehcene a je moooc dobra. Ted se chladi v lednicce
chrobacik 13
(upraveno)
2. 6. 2013, 23:06
Chystám se vyzkoušet Váš recept,jen jsem chtěla vědět,jestli něco nezkazím,když to šoupnu do klasického mixéru ,ponorný po mě už pár dní hází jiskry tak raději nepoužívám Děkuji
fuca
(upraveno)
24. 4. 2013, 12:42
výborná, už asi nebudu tatarku kupovat
Rezinka
(upraveno)
19. 4. 2014, 9:11
@fuca
Děkuji
MarcelaKa
(upraveno)
22. 4. 2013, 13:18
Dnes jsem vyzkoušela a tatarka je opravdu výborná a rychlá. Děkuji za receptík.
molljana
(upraveno)
14. 4. 2013, 16:33
chuťově vynikající, už kupovat nebudu, jen se chci zeptat jak docílím aby byla hustější?
Rezinka
(upraveno)
28. 9. 2013, 21:02
@molljana
nejlepší je nechat všechny potřebné suroviny několik hodin při stejné teplotě to je potom hustota a
londra
(upraveno)
10. 4. 2013, 0:33
já dělám ze smetanového-choceňského jogurtu a super............. pro dietářky
HedvikaSibyla
(upraveno)
5. 4. 2013, 12:32
Děláme ji přesně takhle už dlouhé roky, recept mám od maminky. Já ji dělám přímo v zavařovací sklenici a jen pak zašroubuji víčko a šupnu do ledničky. Pokud ji tedy hned nesežereme
smiisek
(upraveno)
5. 4. 2013, 11:17
Dobrý den, já se bojím toho syrového vejce, tak dělám 1díl mléka ku 2dílům oleje, hořčicie, cukr, sůl, pepř. Čím víc se mixuje, tím víc houstne, Dělám hodně hustou a ředím kysanou smetanou.. Když potřebuju tatarku pak přidáme tu cibulku, okurku... Máme to rádi, ale když vidím to množství oleje, je mi z toho šoufl a mám výčitky Když koupím skleničku, tak tmi to tak nepřijde a neřeším to
Ivanka56
(upraveno)
4. 4. 2013, 15:20
Pro ještě jinou chuť přidám nasekané kapari a trochu zakysané smetany. Moc moc dobrá.
drahoška
(upraveno)
3. 4. 2013, 8:52
Tak nevím,ale letělo to do záchodu, nevím, co bylo špatně, všechno jsem dělala podle receptu,olej jsem měla slunečnicový a vejce bylo čerstvý,tak nevím,čím by to mohlo být,ale chuť příšerná,bohužel
dakram1
(upraveno)
3. 4. 2013, 10:15
@drahoška
Zkuste: vejce, olej, mletý pepř, worchestrová omáčka, hořčice, citr. šťáva, sůl- vše dejte do nádoby pro ponorný mixer a hlavně: stejná teplota se docílí tak, že se vše promíchá a chvíli počká. Pak udělejte ponorným mixérem...krásně houstne-ochutnat...Já pak posekám necelou půlku cibule a 2 okurky, zase v sekáčku a tuhle směs dám do majonezy a ponorem vše znovu projedu...teprve pak dochuťte...do dokonala...
Alzaxxx
(upraveno)
29. 3. 2013, 10:30
Tak to musím vyzkoušet...díky za typ...
Rezinka
(upraveno)
29. 3. 2013, 16:57
@Alzaxxx
Tak ať
wWendy
(upraveno)
24. 3. 2013, 17:47
můžu se zeptat,dělám stejně majonezu,ale pak přidávám nakrájenou cibulku najemno,nebo nastrouhanou společně s nastrouhanými okurkami , vy mixujete společně s cibulí a okurkou,nebo potom taky přidáte nakonec ?
Rezinka
(upraveno)
24. 3. 2013, 21:56
@wWendy
já to dělám jednoduše - vše najednou, okurku i cibuli vložím do ostatních surovin a ponorný mixér si s tím poradí