(recept
si oblíbilo 194 návštěvníků)
Vynikající domácí tatarka - hotová do 5 minut

Potřebné ingredience
2 dcl oleje 1 vejce 1 velká lžíce plnotučné hořčice 1 kávová lžička octu 1 kávová lžička cukru krystal 1 menší cibuli větší sterilovanou okurku, špetku soli, pepře,
Postup přípravy
Veškeré suroviny musí mít stejnou, nejlépe pokojovou teplotu. Vše vložíme do vyšší nádoby a ponorným mixérem mixujeme přibližně 1 - 2 minuty do zhoustnutí. Poté tatarku přelejeme do sklenice s víčkem a skladujeme v lednici, vydrží až 14 dní pokud nějaká zbyde. Vynikající domácí tatarka, lepší a levnější než Hellmanns a hotová do 5 minut.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
silencium
(upraveno)
1. 10. 2014, 17:19
Dělali jsme a vynikající




nahlásit

Rezinka
(upraveno)
12. 10. 2014, 20:16
@silencium
Děkuji, jsem ráda, že chutná


nahlásit
sympatie
(upraveno)
27. 7. 2014, 15:50
Dělávala jsem i majonézu, pak začal být problém s vajíčky-salmonela,tak jsem přestala.
nahlásit
P.A.V.L.A
(upraveno)
27. 7. 2014, 15:12



nahlásit

HaIvana
(upraveno)
27. 7. 2014, 12:54

nahlásit
jafoslav
(upraveno)
7. 2. 2014, 11:50
ja nedávam vajíčko, ale dávam cesnak, Ja sa dnes vajíčka bojím. Ale cesnak skúste určite.
nahlásit

Rezinka
(upraveno)
11. 2. 2014, 20:01
@jafoslav
Děkuji za tip, určitě vyzkouším

nahlásit

Krisstye
(upraveno)
3. 2. 2014, 21:06
Dnes jsem vyzkoušela
velikááááánská chvááála
je vynikající od teď nekupuji
Mockrát děkuji za recept






nahlásit

Rezinka
(upraveno)
7. 2. 2014, 11:05
@Krisstye
Děkuji a jsem ráda, že chutná



nahlásit

Káťa V.
(upraveno)
15. 9. 2013, 10:40
dělala jsem už podruhé a je
díky za recept






nahlásit

Rezinka
(upraveno)
28. 9. 2013, 20:57
@Káťa V.
Děkuji, jsem ráda, že chutná



nahlásit
hheellaa
(upraveno)
4. 6. 2013, 11:28
Kdysi jsem zkoušela a nedařilo se... Tak třeba se tahle povede

nahlásit
Jannies
(upraveno)
4. 6. 2013, 10:32
Prave jsem udelala a chutove je vyborna. jeste jsem pridala smetanovy jogurt,at je to odlehcene a je moooc dobra. Ted se chladi v lednicce

nahlásit

chrobacik 13
(upraveno)
2. 6. 2013, 23:06
Chystám se vyzkoušet Váš recept,jen jsem chtěla vědět,jestli něco nezkazím,když to šoupnu do klasického mixéru
,ponorný po mě už pár dní hází jiskry tak raději nepoužívám
Děkuji



nahlásit

fuca
(upraveno)
24. 4. 2013, 12:42
výborná, už asi nebudu tatarku kupovat



nahlásit

Rezinka
(upraveno)
19. 4. 2014, 9:11
@fuca
Děkuji



nahlásit

MarcelaKa
(upraveno)
22. 4. 2013, 13:18
Dnes jsem vyzkoušela a tatarka je opravdu výborná a rychlá. Děkuji za receptík.



nahlásit
molljana
(upraveno)
14. 4. 2013, 16:33
chuťově vynikající, už kupovat nebudu, jen se chci zeptat jak docílím aby byla hustější?

nahlásit

Rezinka
(upraveno)
28. 9. 2013, 21:02
@molljana
nejlepší je nechat všechny potřebné suroviny několik hodin při stejné teplotě
to je potom hustota a



nahlásit

londra
(upraveno)
10. 4. 2013, 0:33
já dělám ze smetanového-choceňského jogurtu a super............. pro dietářky

nahlásit

HedvikaSibyla
(upraveno)
5. 4. 2013, 12:32
Děláme ji přesně takhle už dlouhé roky, recept mám od maminky. Já ji dělám přímo v zavařovací sklenici a jen pak zašroubuji víčko a šupnu do ledničky. Pokud ji tedy hned nesežereme

nahlásit

smiisek
(upraveno)
5. 4. 2013, 11:17
Dobrý den, já se bojím toho syrového vejce, tak dělám 1díl mléka ku 2dílům oleje, hořčicie, cukr, sůl, pepř. Čím víc se mixuje, tím víc houstne, Dělám hodně hustou a ředím kysanou smetanou.. Když potřebuju tatarku pak přidáme tu cibulku, okurku... Máme to rádi, ale když vidím to množství oleje, je mi z toho šoufl
a mám výčitky
Když koupím skleničku, tak tmi to tak nepřijde a neřeším to



nahlásit
Ivanka56
(upraveno)
4. 4. 2013, 15:20
Pro ještě jinou chuť přidám nasekané kapari a trochu zakysané smetany. Moc moc dobrá.
nahlásit
drahoška
(upraveno)
3. 4. 2013, 8:52
Tak nevím,ale letělo to do záchodu, nevím, co bylo špatně, všechno jsem dělala podle receptu,olej jsem měla slunečnicový a vejce bylo čerstvý,tak nevím,čím by to mohlo být,ale chuť příšerná,bohužel

nahlásit
dakram1
(upraveno)
3. 4. 2013, 10:15
@drahoška
Zkuste: vejce, olej, mletý pepř, worchestrová omáčka, hořčice, citr. šťáva, sůl- vše dejte do nádoby pro ponorný mixer a hlavně: stejná teplota se docílí tak, že se vše promíchá a chvíli počká. Pak udělejte ponorným mixérem...krásně houstne-ochutnat...Já pak posekám necelou půlku cibule a 2 okurky, zase v sekáčku a tuhle směs dám do majonezy a ponorem vše znovu projedu...teprve pak dochuťte...do dokonala...

nahlásit
Alzaxxx
(upraveno)
29. 3. 2013, 10:30
Tak to musím vyzkoušet...díky za typ...


nahlásit

Rezinka
(upraveno)
29. 3. 2013, 16:57
@Alzaxxx
Tak ať




nahlásit
wWendy
(upraveno)
24. 3. 2013, 17:47
můžu se zeptat,dělám stejně majonezu,ale pak přidávám nakrájenou cibulku najemno,nebo nastrouhanou společně s nastrouhanými okurkami , vy mixujete společně s cibulí a okurkou,nebo potom taky přidáte nakonec ?

nahlásit

Rezinka
(upraveno)
24. 3. 2013, 21:56
@wWendy
já to dělám jednoduše - vše najednou, okurku i cibuli vložím do ostatních surovin a ponorný mixér si s tím poradí

nahlásit