**Rychlá pudinková buchta**
Potřebné ingredience
150g moučkového cukru (můžeme dát i malinko méně,kdo nemá rád tak moc sladké), 200g polohr.mouky, 1 sáček vanilkového cukru, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 4 vejce (žloutky a bílky zvlášť), 100ml oleje, 80 až 100ml vody, máslo a hr.mouka na vysypání plechu (nebo pečící papír), 750ml mléka (na uvaření pudinku), 2 sáčky vanilk.pudinkového prášku (já použila jeden vanilkový a jeden karamelový), 4 lžíce krupicového cukru, 3 kelímky husté zakysané smetany, na posypání např.strouhanou čokoládu (já použila hořké ledové kaštany)
Postup přípravy
Příprava pudinku: V trošce mléka (celkem 750ml - pudink bude hustější) rozmícháme pudinkový prášek, přidáme 4 lžíce krystal cukru a přilijeme zbylé mléko a na mírném plameni uvaříme dotuha. Teplý pudink nalijeme na těsto a dáme péct do trouby cca na 30min., až bude povrch pevný a lehce dozlatova. Po vyndání z trouby potřeme zakysanou smetanou a posypeme např. nastrouhanou čokoládou. Zákusek je lehký, nadýchaný, moc dobrý. Je křehčí,takže je lepší ho jíst lžičkou.
**Tip: Druhy pudinku i zdobení zákusku můžete různě měnit: např. s vanilkovým pudinkem můžete posypat skořicí, karamelový pudink také dobře ladí s čokoládou, v létě můžete použít např. jahody ze zahrádky a kombinovat s jahodovým pudinkem (jahody můžete zašlehat do zakysané smetany)**
Hotový zákusek na plechu se zakysanou smetanou a zdobený strouhanými ledovými kaštany
Řez na plechu
:-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé