(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Jáhlové placičky
Potřebné ingredience
200 g jáhel, 500 ml vody, 2 lžičky sypkého zeleninového bujonu (nebo něco obdobného), 2 vejce, 2 lžíčky majoránky, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, strouhanka, olej na smažení
Postup přípravy
Jáhly spaříme horkou vodou, dáme je do hrnce, zalijeme 500 ml vody, přidáme bujón a pozvolna vaříme, dokud s voda neodpaří. Jáhly necháme zchladnout , vmícháme do nich vejce, majoránku, sůl, pepř a utřený česnek. Utvoříme placičky, obalíme je ve strouhance a opečeme do zlatova z obou stran na oleji.
Placičky podáváme se zeleninovým salátem, upravenou teplou zeleninou a pro milovníky masa i jako přílohu...třeba k ragů!
Placičky podáváme se zeleninovým salátem, upravenou teplou zeleninou a pro milovníky masa i jako přílohu...třeba k ragů!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé