(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
BOUCHANÝ ŠTRÚDL
Potřebné ingredience
těsto:400G HLADKÉ MOUKY 200G HERY(ROZPUŠTĚNÉ) 8 LŽIC STUDENÉ VODY 2 LŽÍCE OCTA 15X VŠÍ SILOU BOUCHNOUT Náplň štrúdlu:8 JABLEK SKOŘICE CUKR PÍSEK STROUHANKA MÁSLO (ROZPUŠTĚNÉ)
Postup přípravy
Vše promícháme v tužší těsto.
Těsto rozdělíme na 2 ks a rozválíme na slaboučký plát cca 0,5cm.
Rozválený plát opatrně vložíme do vymazaného a moukou vysypaného plechu,
Na plát těsta jemně posypeme strouhanku kterou pěkně rozetřeme po plátu.
Nastrouháme na struhadle jablka posypeme skořicí a cukrem,jemně pokapeme rozpuštěným máslem a zase
posypeme jemně strouhankou.
Poté vyválíme druhý kus těsta na vrch štrúdlu.Před pečením můžeme propíchat vidličkou aby se neudělali boule .
Před pečením nemažeme.
Pečeme cca 30 min na 190st.
Po vychladnutí pocukrujeme moučkovým cukrem a podáváme.
Těsto rozdělíme na 2 ks a rozválíme na slaboučký plát cca 0,5cm.
Rozválený plát opatrně vložíme do vymazaného a moukou vysypaného plechu,
Na plát těsta jemně posypeme strouhanku kterou pěkně rozetřeme po plátu.
Nastrouháme na struhadle jablka posypeme skořicí a cukrem,jemně pokapeme rozpuštěným máslem a zase
posypeme jemně strouhankou.
Poté vyválíme druhý kus těsta na vrch štrúdlu.Před pečením můžeme propíchat vidličkou aby se neudělali boule .
Před pečením nemažeme.
Pečeme cca 30 min na 190st.
Po vychladnutí pocukrujeme moučkovým cukrem a podáváme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
plamenek
(upraveno)
17. 3. 2013, 16:30
Takto podobně se bouchá s vizovickým těstem.Jenže paní nenapsala,že se hotové těsto dá do sáčku mikroten.a pak se s ním bouchá o desku na lince nebo se háže na dlaždice.Těsto je pak hladké,ono je dost tuhé.
pslenka
(upraveno)
18. 3. 2013, 13:09
@plamenek
do sáčku nedáváme,těsto je uplně hladké pěkné,nic od něho neodpadává. Toto těsto tuhé neni je krásně jemné .
JanaPas
(upraveno)
17. 3. 2013, 15:15
Když do toho tak, jak je to napsáno, vší silou 15x bouchnu, tak budeme malovat.
pslenka
(upraveno)
18. 3. 2013, 13:08
@JanaPas
nebojte nebudete ,těsto vypracujete a pak na válku bouchnete nic neodlítává jde to uplně v pohodě.