Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

Rajská polévka u nás velmi oblíbená !!! bez zahušťovaní

0.0
Rajská polévka u nás velmi oblíbená !!! bez zahušťovaní

Potřebné ingredience

rajský protlak (kupuji v lidlu ve skle - 200g),cibulka na jemno,pár lžic olivového či slunečnicového oleje cca 5-7 lžic,červená sladká paprika,voda,sušená majoránka,bujon zeleninový kdo chce nebo vegeta či podravka (ja vegeta natural),dvě kávové lžičky cukru,hrst rýže,pepř,zakysaná smetana nebo eidam na malé kostičky.

Postup přípravy

Do hrnce dáme nakrájenou cibulku na jemno a olej a necháme dozlatova opražit,pak zaprášime sladkou paprikou cca půl kávové lžičky a zalijeme vodou tak do 3/4 hrnce (nějaký středně veliký cca 2-2,5l).
A postupně přidáme protlak celý,bujon nebo vegetu,majoránku,cukr,sůl a pepř a necháme přijít k varu a vaříme 5 minut,poté přidáme propláchnutou rýží stačí opravdu menší hrst,když dáte hodně polévka je pak moc hustá.Vaříme podle toho dokud není měkká rýže.Až je rýže hotová,ochutnáme polévku a dochutíme solí nebo trochou cukru pokud je za potřeby.
Na talíři dochutíme zakysanou smetanou ta polévku krásně zjemní nebo sýr na kostičky pokud ho máte rádi.My dáváme přednost zakysané smetaně.
Rýže v polívce za pár hodin hodně nabobtná popřípadě do dalšího dne,tak se zhustí ještě více než po uvaření.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie