(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Peciválky s mákem
Potřebné ingredience
500g uvařených brambor, 150g polohrubé mouky, 1 vejce, mléko podle potřeby, mletý mák a moučkový cukr a sůl podle chuti.
Postup přípravy
Uvařené a vychladlé brambory nastrouháme na struhadle, přidáme vejce,
polohrubou mouku, osolíme a vypracujeme na vále tuhé těsto.
Těsto vyválíme na placku, nakrájíme 1,5 až 2 cm široké pruhy a překrojíme je tak, aby
tvořily kostky, ale nedořezáváme.
Vkládáme na nevymaštěný plech, nejlépe na pečící papír a pečeme dorůžova ve vyhřáté troubě na 200°C.
Upečené dokrojíme(pozor je to horké) a vložíme do mísy, polijeme horkým mlékem, přiklopíme
poklicí a necháme asi 2 - 3 minuty máčet, přebytečné mléko slijeme a peciválky posypeme mletým mákem smíchaným s cukrem a promícháme. Ihned podáváme.
Recept mám od kamarádky a moc nám to chutná.
polohrubou mouku, osolíme a vypracujeme na vále tuhé těsto.
Těsto vyválíme na placku, nakrájíme 1,5 až 2 cm široké pruhy a překrojíme je tak, aby
tvořily kostky, ale nedořezáváme.
Vkládáme na nevymaštěný plech, nejlépe na pečící papír a pečeme dorůžova ve vyhřáté troubě na 200°C.
Upečené dokrojíme(pozor je to horké) a vložíme do mísy, polijeme horkým mlékem, přiklopíme
poklicí a necháme asi 2 - 3 minuty máčet, přebytečné mléko slijeme a peciválky posypeme mletým mákem smíchaným s cukrem a promícháme. Ihned podáváme.
Recept mám od kamarádky a moc nám to chutná.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/080624/21/b45446-1214335242.jpg)
backa
(upraveno)
26. 3. 2013, 10:15
Tuhle dobrotu nám vařila maminka,když jsem byla malá a dodnes vzpomínám.Maminka vykrajovala kolečka.Od té doby jsem je nejedla.
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
matiolka
(upraveno)
26. 3. 2013, 8:07
Děkuji za recept, vzpomínka na školní léta, v jídelně jsme je milovali
![:-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
VeronikaB
(upraveno)
15. 5. 2013, 17:56
@matiolka
To já jsem je předtím nikdy nejedla a jak mi chutnají. Člověk hledá všelijaké minutky, čínu....a pak zjistí, že obyčejné české jídlo je fakt mňamka.
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
marky18
(upraveno)
13. 3. 2013, 1:16
Díky za tip
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
horizont
(upraveno)
12. 3. 2013, 21:33
A jaký má smysl to nedokrojení kostky? Myslím, že to budou takové pečené šišky s mákem, ne? A to pečení má význam, když se to pak namočí do mléka? Hodně otázek, ale myslím, že by to mým klukům chutnalo, tak se na to chystám....
![*-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/25.gif)
VeronikaB
(upraveno)
15. 5. 2013, 17:54
@horizont
Nedokrojení má význam pro lepší manipulaci poté, protože nebudou tak opečené z každé strany, ale každý si to může krájet podle sebe. Mléko jsem nechápala také, než jsem to udělala, jak se to namočí a pak promíchá s mákem a cukrem, tak se to krásné obalí a není to vůbec suché. Přeji dobrou chuť.
![:-$](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/12.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/201008/15/b17869-1602163954.jpg)
zdenakucerova
(upraveno)
12. 3. 2013, 22:11
@horizont
Já bych si tipla, že se s tím lépe manipuluje, když je to nedokrojené a dává se to do trouby
, že se dá celý tek kus a nerozpadá se to
ale neznám to... jen tak tipuji
![*-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/25.gif)
![*-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/25.gif)
![*-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/25.gif)