(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
ošatkový chléb bez ošatky
Potřebné ingredience
400 ml voda, 1 lžíce ocet, 400g hladké mouky, 200g špaldové mouky, 100g žitné mouky, 2 lžičky kmínu, 2lžičky soli, 1 lžička cukru, 1/2 kostky droždí
Postup přípravy
Suroviny dáme do pekárny v pořadí, voda, ocet, mouka, doprostřed důlek,do něj droždí,na něj cukr, přikrýt moukou.Do jednoho rohu kmín,do dalšího sůl. Dát do pekárny na program těsto. Pak propracovat na vále,udělat ovál-pecen,dát na plech pod utěrkou kynout.-asi3/4 hodiny. Pak naříznout nožem, potřít slanou vodou. Péct na horkovzduch 220°C- 10 minut, do trouby dát pekáček s vodou a trochu vody nalít i na dno trouby.vytvoří páru. Po 10 min snížit na 160°C na 30 min. Jak jsem zjistila i bez ošatky je krásný pecen chleba.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
deniska1978
(upraveno)
20. 6. 2013, 17:05
moc vyborny chlebik, delala jsem se syrovatkou misto vody a je fakt vynikajici!!!!
Bberi
(upraveno)
5. 9. 2013, 13:36
@deniska1978
děkuji