(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
celozrnné sušenky s čokoládou
Potřebné ingredience
175g celozrnné mouky 100g vloček podle potřeby více nebo méně) 100g rozinek(ten kdo nemá rád nemusí) 100g mandlích nebo sekaných vlašských 1/2 hrníčku mléka 2-3 lžíce oleje podle konzistence 3 bílky 1 banán 1/2 tabulky čokolády(stačí obyč za 10kč) 1 lžičku perníkového koření 2 lžičky prášku do pečiva 2 lžíce třtinového cukru-nebo krupice
Postup přípravy
Mouku si odvážíme , dáme do misky,přidáme vločky ,rozinky,ořechy,prášek do pečiva a perníkové koření-rozmícháme.Potom přidáme 1/2 mléka,olej,banan nakrájený na kolečka ,aby šel pak lépe rozmixovat.Cukr společně s čokoládou ,kterou se snažíme nakrájet na malé kostičky ,popř můžem rozbít paličkou na maso.
A nakonec si stranou vysleháme bílky ,které pak společně přimícháme společně do ingrediencí v misce.
Vezmeme ruční šlehač a snažíme se ,vše rozmělnit opatrně někdy to i lítá ven z misky..))
Těsto by mělo bejt takové lepkavé.
Předehřejem si troubu na 200stupnů
na plech dáme papír na pečení a lžící tvarujeme na plech kolečka-někdo rád větší někdo zas menší.
Pak troubu stáhneme na 150stupnů a přečeme do zlatova sušenek .
Dle trouby 30-40min.
Sušenky tvrdnout ,proto je lepší přikrej nebo do 3 dnů spotřebovat.
A nakonec si stranou vysleháme bílky ,které pak společně přimícháme společně do ingrediencí v misce.
Vezmeme ruční šlehač a snažíme se ,vše rozmělnit opatrně někdy to i lítá ven z misky..))
Těsto by mělo bejt takové lepkavé.
Předehřejem si troubu na 200stupnů
na plech dáme papír na pečení a lžící tvarujeme na plech kolečka-někdo rád větší někdo zas menší.
Pak troubu stáhneme na 150stupnů a přečeme do zlatova sušenek .
Dle trouby 30-40min.
Sušenky tvrdnout ,proto je lepší přikrej nebo do 3 dnů spotřebovat.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Domci
(upraveno)
10. 3. 2013, 21:08
Určitě zkuste z rodiny si je zamilovali,hlavně ,když je to ´´trochu´´ celozrnné..))
laskonka333
(upraveno)
9. 3. 2013, 22:35
Toto v budúcnosti skúsim