Zobrazit přihlášovací formulář

Vážení návštěvníci,
reagovat na příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé. Vyplňte krátký registrační formulář a staňte se naším členem.
Jste-li již u nás zaregistrovaní, přihlašte se prosím.

Těšíme se na vás.

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Hlucké vdolečky

0.0
Hlucké vdolečky

Potřebné ingredience

Hlucké vdolečky (rozpis na cca 150 vdolečků) 1 kg hladké mouky 45 dkg másla 40 dkg cukru moučky 5 žloutků 2 celá vejce 8 dkg kvasnic 1/4 l mléka kůra z 1 citronu 1 lžička soli 1 kg tvarohu 15 dkg cukru krupice 1 vanilkový cukr 5 dkg rozinek 1/2 hrnku švestkových povidel 35 dkg polohrubé mouky

Postup přípravy

Do vlažného mléka nadrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a necháme vzejít kvásek. Zatím utřeme 4 žloutky s 20 dkg másla, pak vmícháme 15 dkg cukru moučky. Přidáme směs do kvásku a postupně přimícháme sůl, mléko, nastrouhanou citronovou kúru a 1 celé vejce. Potom začneme postupně přidávat mouku. Vymícháme vláčné těsto a dáme kynout na teplé místo.



Mezitím připravíme tvarohovou náplň z tvarohu, cukru krupice, vanilkového cukru, zbylého žloutku a rozinek.



Nachystáme si také posypku z polohrubé mouky, 1 kg cukru moučky a 1 kg másla. Dáme ji do chladu.



Vykynuté těsto vyklopíme na vál a odkrajujeme z něj kousky, z nichž tvarujeme placičky něco přes centimetr silné. Naplníme tvarohovou nádivkou a důkladně uzavřeme. Spojem dolů klademe na vymazaný plech. Uděláme do každého koláčku shora důlek, potřeme jej rozšlehaným vejcem.



Do důlku dáme trochu povidel a navrch přidáme posypku. Troubu rozehřejeme na 190 stupňů a vdolečky v ní pečeme, dokud nezezlátnou, tedy necelých dvacet minut.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lidare 8. 3. 2013, 16:18
:-$nějak se nemůžu dopočítat kolik tam příjde toho másla a na posýpku celé kilo?To se mi zdá moc,no asi špatně rozumím *-) :^)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie