(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Chleba s kváskem
Potřebné ingredience
2 dcl vody 15 dkg hl.tmavý pšeničný,1 PL octa,1,2 g droždí,1 PL oleje,550 g hl.mouky 300 g kvásek,sůl,kmín,špetka cukru
Postup přípravy
suroviny dám do pekárny a zapnu na č.8 a nechám v pekárně pracovat a kynout po vykynutí dám na vál a vytvořím chleba a nechám asi 3/4 h. kynout.Pak pomažu vodou se solí a vložím do vyhřáté trouby na 250 C asi 15 - 20 min.pak stáhnu na 100 a peču asi 45 min. špejlí zkusím,zda se nelepí..tady je výsledek..první s kváskem.. 1,5 kg
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Jonáš7
(upraveno)
9. 3. 2013, 5:11
Marcel a kde berete kváseK?
marcela54
(upraveno)
9. 3. 2013, 15:04
@Jonáš7
Kvásek jsem si udělala následovně ..v teple na lince asi 1 l sklenici a dát folii s gumičkou... 1 den .10 dkg žitné mouky a 1 dcl vody 2 den. to samé 3.den opět 4.den již můžete použít asi 5 lžíc a zbytek si dám do skl. od majolky asi 5 lžíc a víčko nezavírám,aby mohl kvásek pracovat v lednici..můžete i dát sousedce drobek.. http://www.kvaskovychleb.cz/doku.php?id=navody:foto_vedeni_kvasku
Brblalka
(upraveno)
8. 3. 2013, 15:33
Vypadá dobře Dobře upečený chleba se pozná tak, že když se na něj zaťuká, tak zní dutě. Zkuste ho udělat bez kvasnic, jestli máte silný kvásek, výsledek bude ještě lepší.Zhruba před 3 měsíci jsem droždí odbourala úplně a chlebíky i pečivo jsou výtečné.
marcela54
(upraveno)
8. 3. 2013, 17:38
@Brblalka
Dobrý den Šári,děkuji za radu,právě jsem nevěděla, jestli se nedává drobek,abych nevyhodila mouku a zbytečná práce.díky
Brblalka
(upraveno)
9. 3. 2013, 18:09
@marcela54
Dobrý večer,ono to chce vyzkoušet.Však mně se také dva nepovedly.Jeden mi nenakynul a druhý jsem připekla.Chce to opravdu silný kvásek. tedy, alespoň 14 denní, ten 4 denní potřebuje podpořit droždím.Já objevila tyto stránky a kváskový chléb i pečivo dělám podle nich a teď už se odvažím i k experimentům (primapekarna.estranky. cz/clanky/chleby_-slane-zaviny/)
marcela54
(upraveno)
10. 3. 2013, 15:14
@Brblalka
Šári díky za stránky a radu