(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
Vepřová krkovička na leču a žampionech
Potřebné ingredience
-4 plátky krkovičky -8 ks středně velkých žampionů -4 lžičky hořčice -sůl a pepř podle chuti -lečo ve sklenici, obsah 33 dkg -1 lžíce sádla (jestli bude maso dost prorostlé, nemusí být -4 dkg špeku
Postup přípravy
Krkovičku silnou asi 1,5 až 2 cm nenaklepáváme, osolíme z obou stran, z jedné strany opepříme a potřeme hořčicí. Kraje masa můžeme trochu naříznout, aby se nekroutily.
Maso položíme do pekáčku, nebo do remosky ve které máme očištěné nakrájené žampiony a lečo. Maso dáváme hořčicí dolů.
Přikryjeme a dáme do vyhřáté trouby na 180 st. Pečeme přikryté a během pečení se podíváme, jestli maso nepotřebuje podlít.
Během pečení maso otočíme a směs na něj nandáme. Kdyby jste měli hodně šťávy, tak ke koncem pečení sundáte víko a vodu vypečete.
Maso je hotové asi za 50 minut, ale opravdu záleží na síle a druhu masa, takže prostě to zkusíte.((((((((((((Já dala jěšte kečup((((((((((((
Maso položíme do pekáčku, nebo do remosky ve které máme očištěné nakrájené žampiony a lečo. Maso dáváme hořčicí dolů.
Přikryjeme a dáme do vyhřáté trouby na 180 st. Pečeme přikryté a během pečení se podíváme, jestli maso nepotřebuje podlít.
Během pečení maso otočíme a směs na něj nandáme. Kdyby jste měli hodně šťávy, tak ke koncem pečení sundáte víko a vodu vypečete.
Maso je hotové asi za 50 minut, ale opravdu záleží na síle a druhu masa, takže prostě to zkusíte.((((((((((((Já dala jěšte kečup((((((((((((
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
bohadlova.jana
(upraveno)
7. 3. 2013, 22:07
bezva nápad vyzkouším .
Jonáš7
(upraveno)
7. 3. 2013, 17:56
čili maďarský guláš ...taky dělám dobrota
laskonka333
(upraveno)
7. 3. 2013, 16:35