(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
ŠVÉDSKÝ KOLÁČ:
Potřebné ingredience
nápln :1 balíček rozinky , 4 ks měkký tvaroh , 4 vejce , 1/2 l mléko , 1 hrnek cukr krystal , citron těsto : 1 balíček vanilkový cukr , 1 balíček prášek do pečiva , 3 hrnky polohrubá mouka , 1 hrnek cukr krystal samozřejmě tuk a mouka na vysypání plechu a celá kostka másla na plátky na povrch koláče
Postup přípravy
Všechny ingredience na těsto smícháme dohromady a vypracujeme suché těsto. Oddělíme 2 hrnky suché směsi a vsypeme je na tukem vymazaný plech.
Na vrstvu těsta vylijeme tvarohovou směs, kterou jsme vytvořili smícháním ingrediencí pro náplň. Předem jsme si vymačkali šťávu z citronu. Následně vysypeme zbytek suchého těsta, které rozprostřeme po celé ploše.
Na povrch tvarohového koláče rovnoměrně pokládáme tenké plátky másla a pečeme asi 30 minut v mírně předehřáté troubě.
Na vrstvu těsta vylijeme tvarohovou směs, kterou jsme vytvořili smícháním ingrediencí pro náplň. Předem jsme si vymačkali šťávu z citronu. Následně vysypeme zbytek suchého těsta, které rozprostřeme po celé ploše.
Na povrch tvarohového koláče rovnoměrně pokládáme tenké plátky másla a pečeme asi 30 minut v mírně předehřáté troubě.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé