(recept
si oblíbilo 30 návštěvníků)
Rohlíky se solí a kmínem

Potřebné ingredience
250ml mléka, 1,5 lžičky sušeného nebo ½ čerstvého droždí, 1 lžička cukru, 3 PL oleje, 1 vajíčko, 500g hladké mouky, 1 lžička soli
Postup přípravy
Necháme vykynout v pekárně na prg Těsto.
Pak si těsto rozdělíme na cca 14 bochánků, které necháme cca 10 minut odpočinout.
Potom postupně vyválíme oválné placky. Odspodu placku zavinujeme, pak uchopíme pravou rukou vrchní okraj placky a levou rukou domotáváme rohlík směrem nahoru, přičemž pravou rukou lehce vytahujeme cíp a levou rukou špičky rohlíku. Dovineme, mírně uválíme. Cípem dáváme na plech a špičky zahneme do tvaru rohlíku. Rohlíky necháme pod utěrkou kynout 20-30minut, pomašlujeme mlékem, posypeme hrubozrn. solí a celým kmínem a pečeme při 220°C cca 10min, pak při 170°C cca 15 minut dozlatova.
Hotové ihned přendáme z plechu na mřížku, do košíku apod.
Pak si těsto rozdělíme na cca 14 bochánků, které necháme cca 10 minut odpočinout.
Potom postupně vyválíme oválné placky. Odspodu placku zavinujeme, pak uchopíme pravou rukou vrchní okraj placky a levou rukou domotáváme rohlík směrem nahoru, přičemž pravou rukou lehce vytahujeme cíp a levou rukou špičky rohlíku. Dovineme, mírně uválíme. Cípem dáváme na plech a špičky zahneme do tvaru rohlíku. Rohlíky necháme pod utěrkou kynout 20-30minut, pomašlujeme mlékem, posypeme hrubozrn. solí a celým kmínem a pečeme při 220°C cca 10min, pak při 170°C cca 15 minut dozlatova.
Hotové ihned přendáme z plechu na mřížku, do košíku apod.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
dfrtht45ftzh
(upraveno)
7. 3. 2015, 16:19
To jsou dokonalé rohlíčky, na ty se srdce směje. Pekárnu nemám, ale moji pomocníci mi je vypracují, už se těším. Jste šikulka.
nahlásit
nese v lese
(upraveno)
6. 3. 2014, 16:23
Rohlíky jsem dělala a jsou výborné, jen jsem je neměla tak dokonale srolované
, jinak je to ňamka - super receptík.


nahlásit

Halmat
(upraveno)
6. 3. 2014, 17:31
@nese v lese
díky, jsem ráda, že chutnají!


nahlásit
siena
(upraveno)
5. 3. 2014, 0:28

nahlásit
babkamt
(upraveno)
4. 3. 2014, 20:50
Rohlíky vyzerajú výborne , ako od profesionála.



nahlásit

Halmat
(upraveno)
4. 3. 2014, 21:29
@babkamt
děkuji

![[A]](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/17.gif)


nahlásit

Hyzule
(upraveno)
3. 3. 2014, 20:09
neskutečně výýýborné


nahlásit

Halmat
(upraveno)
4. 3. 2014, 19:48
@Hyzule
díky


nahlásit
laskonka333
(upraveno)
7. 2. 2014, 17:05



nahlásit

Lukášek duben
(upraveno)
7. 2. 2014, 13:19
prosím, prosím o foto jak točíte rohlíky








nahlásit

Halmat
(upraveno)
2. 3. 2014, 14:05
@Lukášek duben
někdy se točení rohlíků pokusím nafotit
![[A]](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/17.gif)

nahlásit

zlabard
(upraveno)
1. 2. 2014, 18:19
Bohužel jsem Vaše rohlíky vyzkoušela a dala ochutnat nejen rodině, ale i sousedům! Od té chvíle musím péct pravidelně a ve dvojitých dávkách!

nahlásit

lucinkamail
(upraveno)
31. 5. 2013, 12:48
no ty vypadají úžasně
určitě udělám, jen se zeptám jsou křupavé?





nahlásit

Halmat
(upraveno)
2. 3. 2014, 17:22
@lucinkamail
ano, po upečení jsou křupavé




nahlásit

Žirafka1
(upraveno)
29. 5. 2013, 16:49





nahlásit

Halmat
(upraveno)
30. 5. 2013, 21:54
@Žirafka1
děkuji
a jak jsou dobré!!
vyzkoušejte




nahlásit

Žirafka1
(upraveno)
31. 5. 2013, 12:05
@Halmat
Vyzkouším ráda
Tak pěkně točené rohlíčky jako máte vy jsem zde na MMB zatím neviděla



nahlásit
Lugi
(upraveno)
10. 5. 2013, 15:22
famozni rohlíčky !! dělám kazdý týden 3x ,nám ty kupované gumáko- hnusoty 3kc za jeden fakt nejedou




nahlásit

Halmat
(upraveno)
29. 5. 2013, 16:13
@Lugi





nahlásit
sezana
(upraveno)
4. 3. 2013, 20:39



nahlásit

Halmat
(upraveno)
5. 3. 2013, 20:13
@sezana
vyzkoušejte, jsou výýýýborné!


nahlásit