Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 170 návštěvníků)

Lemon Curd - doporučuji!!!!

5.0
Lemon Curd - doporučuji!!!!

Potřebné ingredience

3 vajíčka-rozšlehaná,2citrony-štáva + jemně nastrouhaná kůra,100g cukru krupice(možno použít třtinový),100g másla

Postup přípravy

1-Omyté citrony vymačkáme a jemně nastrouháme kůru-opravdu dbejte na to,aby se strouhala pouze žlutá část,po bílé by to zhořklo\
\
2- v misce nad parou rozpustíme máslo,cukr a štávu s kůrou z obou citrónů\
\
3- poté vlijeme rozšlehaná vajíčka a šleháme cca 8 minut do úplného zhoustnutí-je to konzistence jako pudink\
\
4- vlijeme do sklenic a uchováváme v lednici (vydrží cca 2 týdny)\
\
\
\
-lze použít místo marmelády,do dortů,palačinek,výborný je na opečené toustíky,nebo po přidání tvarohu a smetany zamrazit jako citrónovou zmrzlinku....je to úžasná žranice :-D a má opravdu hodně využití,jak já říkám :-D za málo peněz hodně muziky :-D- určitě stojí za vyzkoušení,nebudete litovat!!!\
\
-lze použít i jako milý dáreček,třeba pro nějakého maroda :-)

potřebné přísady ...

tady je vidět konzistence - podobná pudinku

nejlepšíííí povzbuzení-na toustu k snídni s džusíkem a kafem vás úplně nakopne do nového dne

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Mikrah 7. 4. 2016, 21:37
tak to zkusím (Y)
mimicek 7. 4. 2016, 21:10
(Y) (Y) (Y)
Sykyna24 19. 8. 2015, 11:27
Včera jsem dělala....naprosto luxusní záležitost. (clamp)
jitkaad 17. 6. 2015, 11:58
Vynikající, dělala jsem tuplovanou dávku (Y) moc velká dobrota, už se těším večer na palačinky |:o)
alexandra 16. 12. 2014, 19:43
Tak jsem zkusila .... fantastické!!! (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) jak by šla prodloužit trvanlivost? Co tam dát nějaký alkohol???? *-) Budeme tím letos slepovat linecké, je to úžasná změna oproti klasické marmeládě! Díky |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
Pajča 20. 6. 2014, 21:48
Určitě zkusím, šlehá se to nad párou celou dobu? Ňam
KaTilda 28. 10. 2013, 10:58
Mńááááám (jidlo) Moc děkuju za recept, je to nesmírná laskomina (L)
legally blonde 3. 5. 2013, 15:03
tak fajn, sežrala jsem toho určitě třetinu už při vaření ,-) to zas bude závislost, aaaach jo (zajic)
certos 5. 5. 2013, 14:02
@legally blonde :-D :-D :-D no znám,haha ,-) ,-) ,-) (F)
beruškaveruška 2. 4. 2013, 10:24
děkuji za recept nejdříve jsem měla strach že se mi to nepovede a vše dopadlo na 1* je to vynikající my měli s lívanečky (L) (L)
certos 22. 4. 2013, 14:32
@beruškaveruška (Y) (Y) (Y) (L) (L) (L)
Vladkka 31. 3. 2013, 23:42
Uvařeno a doporučuji.......mám to nejraději na opečených toustech.
certos 17. 4. 2013, 10:58
@Vladkka (Y) (Y) (Y) na toustech také miluji!!!!! (zajic)
Makyky 31. 3. 2013, 18:04
super ,luxusní dobrota!!!Děkuji za recept (Y)
certos 6. 4. 2013, 10:16
@Makyky (Y) (Y) (Y) jsem ráda,že Vám chutná (L)
cozumel 30. 3. 2013, 21:44
Znám originál - hodně ho používají Angličané. Tady se dá sehnat v Marks and Spencer.
certos 5. 4. 2013, 13:04
@cozumel (Y)
mirkaberkys 23. 3. 2013, 13:56
Dobrý den, zkusím se zeptat, jde místo citronové kůry použít kůra sušená? Mám strach používat kůru z citron z obchodu, aby nebyl chemicky ošetřený. Díky Mirka
certos 24. 3. 2013, 11:50
@mirkaberkys (F) Mirko dobrý den,podle mě by to neměl být problém,sice jsem to nezkoušela,ale myslím,že to půjde,jen bych jí tam pro jistotu nedávala moc na poprvé (L) (L) (L)
lussis 19. 3. 2013, 18:10
To vypadá dobře (Y) Šlo by to použít i na osvěžující jakoby tiramisu, jako krém na ty piškoty? Možná by to bylo super osvěžující dezert na léto (Y) (Y) (Y)
certos 20. 3. 2013, 9:22
@lussis (F) Luci,určitě by to šlo,zašleháte to normálně do zakysanky,tvarohu,mascarpone,prostě na co jste zvyklá a je to opravdu paráda (L)
marky18 18. 3. 2013, 21:27
díky za tip (Y) (clamp)
certos 19. 3. 2013, 10:34
@marky18 (F) (F) (F) (L)
tulipanka 18. 3. 2013, 19:23
(Y) (Y) (Y)
certos 19. 3. 2013, 9:54
@tulipanka (F) (F) (F)
charee 17. 3. 2013, 21:40
Takže tahle jednoduchá dobrota má jednu vadu- neustále hrajete lednicovou schovávanou se zbytkem rodiny a denně vaříte... ,-)je to velká dobrota-vařím po několikáté a nelze aby se nepovedlo....důležité je to dělat nad párou a ne pod ,-) (H)ale to byl jen vtip...
certos 18. 3. 2013, 9:23
@charee ,-) ,-) ,-) ,-) Míšo supr (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) já budu dělat zase zítra (zajic)
malá mamka 16. 3. 2013, 8:11
Vyzkoušeno,téměř snězeno,výborné!Děkuji za recept.
certos 16. 3. 2013, 11:33
@malá mamka ,-) to přesně znám ,-) ...jsem ráda,že vám chutná (L) (L) (L)
Amynka 14. 3. 2013, 10:07
Já ho dělám podle Adriky http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=23263 myslím, že chuťově bude hodně podobný tomu Vašemu.
certos 15. 3. 2013, 12:14
@Amynka (Y) určitě je to řekla bych na stejno (L)
CIMCA 14. 3. 2013, 6:45
Dobrý den, zkoušela jsem receptík, chutově je to moc dobré (Y). Jen jsem se chtěa zeptat, jestli jsou tam opravdu celá vájíčka nebo jen žloutky? Trochu se mi asi srazily a jsou tam malé bílé kousky ,-). Zdravím *-)
charee 17. 3. 2013, 21:44
@CIMCA míchat míchat míchat intenzivně hned od nalití až do konce vaření a nebude tam nic......míchám to metličkou (Y)
certos 15. 3. 2013, 10:01
@CIMCA (F) Romčo jsou to celá vejce...měla jste je prošlehaná,než jste je tam nalila?Ještě se doporučuje,aby měli pokojovou teplotu a ne přímo z lednice (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie