(recept
si oblíbilo 170 návštěvníků)
Lemon Curd - doporučuji!!!!

Potřebné ingredience
3 vajíčka-rozšlehaná,2citrony-štáva + jemně nastrouhaná kůra,100g cukru krupice(možno použít třtinový),100g másla
Postup přípravy
1-Omyté citrony vymačkáme a jemně nastrouháme kůru-opravdu dbejte na to,aby se strouhala pouze žlutá část,po bílé by to zhořklo\
\
2- v misce nad parou rozpustíme máslo,cukr a štávu s kůrou z obou citrónů\
\
3- poté vlijeme rozšlehaná vajíčka a šleháme cca 8 minut do úplného zhoustnutí-je to konzistence jako pudink\
\
4- vlijeme do sklenic a uchováváme v lednici (vydrží cca 2 týdny)\
\
\
\
-lze použít místo marmelády,do dortů,palačinek,výborný je na opečené toustíky,nebo po přidání tvarohu a smetany zamrazit jako citrónovou zmrzlinku....je to úžasná žranice :-D a má opravdu hodně využití,jak já říkám :-D za málo peněz hodně muziky :-D- určitě stojí za vyzkoušení,nebudete litovat!!!\
\
-lze použít i jako milý dáreček,třeba pro nějakého maroda :-)
\
2- v misce nad parou rozpustíme máslo,cukr a štávu s kůrou z obou citrónů\
\
3- poté vlijeme rozšlehaná vajíčka a šleháme cca 8 minut do úplného zhoustnutí-je to konzistence jako pudink\
\
4- vlijeme do sklenic a uchováváme v lednici (vydrží cca 2 týdny)\
\
\
\
-lze použít místo marmelády,do dortů,palačinek,výborný je na opečené toustíky,nebo po přidání tvarohu a smetany zamrazit jako citrónovou zmrzlinku....je to úžasná žranice :-D a má opravdu hodně využití,jak já říkám :-D za málo peněz hodně muziky :-D- určitě stojí za vyzkoušení,nebudete litovat!!!\
\
-lze použít i jako milý dáreček,třeba pro nějakého maroda :-)

potřebné přísady ...

tady je vidět konzistence - podobná pudinku

nejlepšíííí povzbuzení-na toustu k snídni s džusíkem a kafem vás úplně nakopne do nového dne
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Mikrah
(upraveno)
7. 4. 2016, 21:37
tak to zkusím

nahlásit

mimicek
(upraveno)
7. 4. 2016, 21:10



nahlásit
Sykyna24
(upraveno)
19. 8. 2015, 11:27
Včera jsem dělala....naprosto luxusní záležitost.

nahlásit

jitkaad
(upraveno)
17. 6. 2015, 11:58
Vynikající, dělala jsem tuplovanou dávku
moc velká dobrota, už se těším večer na palačinky


nahlásit

alexandra
(upraveno)
16. 12. 2014, 19:43
Tak jsem zkusila .... fantastické!!!
jak by šla prodloužit trvanlivost? Co tam dát nějaký alkohol????
Budeme tím letos slepovat linecké, je to úžasná změna oproti klasické marmeládě! Díky










nahlásit

Pajča
(upraveno)
20. 6. 2014, 21:48
Určitě zkusím, šlehá se to nad párou celou dobu? Ňam
nahlásit

KaTilda
(upraveno)
28. 10. 2013, 10:58
Mńááááám
Moc děkuju za recept, je to nesmírná laskomina


nahlásit

legally blonde
(upraveno)
3. 5. 2013, 15:03
tak fajn, sežrala jsem toho určitě třetinu už při vaření
to zas bude závislost, aaaach jo


nahlásit

certos
(upraveno)
5. 5. 2013, 14:02
@legally blonde
no znám,haha







nahlásit
beruškaveruška
(upraveno)
2. 4. 2013, 10:24
děkuji za recept nejdříve jsem měla strach že se mi to nepovede a vše dopadlo na 1* je to vynikající my měli s lívanečky


nahlásit

certos
(upraveno)
22. 4. 2013, 14:32
@beruškaveruška






nahlásit
Vladkka
(upraveno)
31. 3. 2013, 23:42
Uvařeno a doporučuji.......mám to nejraději na opečených toustech.
nahlásit

certos
(upraveno)
17. 4. 2013, 10:58
@Vladkka
na toustech také miluji!!!!!




nahlásit
Makyky
(upraveno)
31. 3. 2013, 18:04
super ,luxusní dobrota!!!Děkuji za recept

nahlásit

certos
(upraveno)
6. 4. 2013, 10:16
@Makyky
jsem ráda,že Vám chutná




nahlásit
cozumel
(upraveno)
30. 3. 2013, 21:44
Znám originál - hodně ho používají Angličané. Tady se dá sehnat v Marks and Spencer.
nahlásit

certos
(upraveno)
5. 4. 2013, 13:04
@cozumel

nahlásit
mirkaberkys
(upraveno)
23. 3. 2013, 13:56
Dobrý den, zkusím se zeptat, jde místo citronové kůry použít kůra sušená? Mám strach používat kůru z citron z obchodu, aby nebyl chemicky ošetřený. Díky Mirka
nahlásit

certos
(upraveno)
24. 3. 2013, 11:50
@mirkaberkys
Mirko dobrý den,podle mě by to neměl být problém,sice jsem to nezkoušela,ale myslím,že to půjde,jen bych jí tam pro jistotu nedávala moc na poprvé




nahlásit

lussis
(upraveno)
19. 3. 2013, 18:10
To vypadá dobře
Šlo by to použít i na osvěžující jakoby tiramisu, jako krém na ty piškoty? Možná by to bylo super osvěžující dezert na léto




nahlásit

certos
(upraveno)
20. 3. 2013, 9:22
@lussis
Luci,určitě by to šlo,zašleháte to normálně do zakysanky,tvarohu,mascarpone,prostě na co jste zvyklá a je to opravdu paráda


nahlásit
marky18
(upraveno)
18. 3. 2013, 21:27
díky za tip


nahlásit

certos
(upraveno)
19. 3. 2013, 10:34
@marky18




nahlásit

tulipanka
(upraveno)
18. 3. 2013, 19:23



nahlásit

certos
(upraveno)
19. 3. 2013, 9:54
@tulipanka



nahlásit

charee
(upraveno)
17. 3. 2013, 21:40
Takže tahle jednoduchá dobrota má jednu vadu- neustále hrajete lednicovou schovávanou se zbytkem rodiny a denně vaříte...
je to velká dobrota-vařím po několikáté a nelze aby se nepovedlo....důležité je to dělat nad párou a ne pod
ale to byl jen vtip...



nahlásit

certos
(upraveno)
18. 3. 2013, 9:23
@charee
Míšo supr
já budu dělat zase zítra










nahlásit
malá mamka
(upraveno)
16. 3. 2013, 8:11
Vyzkoušeno,téměř snězeno,výborné!Děkuji za recept.
nahlásit

certos
(upraveno)
16. 3. 2013, 11:33
@malá mamka
to přesně znám
...jsem ráda,že vám chutná





nahlásit

Amynka
(upraveno)
14. 3. 2013, 10:07
Já ho dělám podle Adriky http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=23263 myslím, že chuťově bude hodně podobný tomu Vašemu.
nahlásit

certos
(upraveno)
15. 3. 2013, 12:14
@Amynka
určitě je to řekla bych na stejno


nahlásit

CIMCA
(upraveno)
14. 3. 2013, 6:45
Dobrý den, zkoušela jsem receptík, chutově je to moc dobré
. Jen jsem se chtěa zeptat, jestli jsou tam opravdu celá vájíčka nebo jen žloutky? Trochu se mi asi srazily a jsou tam malé bílé kousky
. Zdravím



nahlásit

charee
(upraveno)
17. 3. 2013, 21:44
@CIMCA
míchat míchat míchat intenzivně hned od nalití až do konce vaření a nebude tam nic......míchám to metličkou

nahlásit

certos
(upraveno)
15. 3. 2013, 10:01
@CIMCA
Romčo jsou to celá vejce...měla jste je prošlehaná,než jste je tam nalila?Ještě se doporučuje,aby měli pokojovou teplotu a ne přímo z lednice


nahlásit