(recept
si oblíbilo 22 návštěvníků)
Šlehačkové višňové řezy
Potřebné ingredience
Korpus: 5 vajec, 80 g cukru krupice, 80 g polohrubé mouky, 1 PL oleje. Náplň: 500 ml vypeckovaných višní se šťávou, 4 PL cukru krupice, 1 pudinkový prášek. Krém: 250 ml smetany ke šlehání 33%, 180 g zakysané smetany, 2 vanilkové cukry. Dále: strouhaný kokos.
Postup přípravy
Korpus: Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh, po jednom zašleháváme žloutky, přidáme olej a ručně vmícháme prosátou mouku. Těsto natřeme na plech 30 x 40 cm s pečícím papírem a upečeme na 180°C asi 10 minut. Po odstranění papíru vrátíme piškot na plech.
Náplň: Kompot (nebo rozmražené višně se šťávou, dolité vodou do potřebného množství a cukr) svaříme, vmícháme pudinkový prášek, rozpuštěný v předem odebrané tekutině a minutu povaříme. Horkou náplň rozetřeme na piškot a necháme vychladnout.
Krém: Do misky nalijeme smetanu ke šlehání, přidáme zakysanou smetanu a vsypeme vanilkové cukry, vše spolu vyšleháme dotuha. Na tác přeneseme polovinu korpusu, potřeme polovinou krému, přiložíme druhou část korpusu, potřeme zbytkem krému a posypeme kokosem. Necháme v ledničce několik hodin proležet.
Náplň: Kompot (nebo rozmražené višně se šťávou, dolité vodou do potřebného množství a cukr) svaříme, vmícháme pudinkový prášek, rozpuštěný v předem odebrané tekutině a minutu povaříme. Horkou náplň rozetřeme na piškot a necháme vychladnout.
Krém: Do misky nalijeme smetanu ke šlehání, přidáme zakysanou smetanu a vsypeme vanilkové cukry, vše spolu vyšleháme dotuha. Na tác přeneseme polovinu korpusu, potřeme polovinou krému, přiložíme druhou část korpusu, potřeme zbytkem krému a posypeme kokosem. Necháme v ledničce několik hodin proležet.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Eminka
(upraveno)
9. 6. 2014, 16:25
Prosím o radu, kde sehnat mražené višně. Do kompotovaných se mi moc jít nechce...Díky Ivana
spero
(upraveno)
11. 6. 2014, 16:33
@Eminka
Ivi, co Vám poradit? Já mrazím úrodu ze zahrádky, višně už vypeckované a pak během roku vymýšlím, co z nich upéct, abych je zužitkovala. Vám, pokud takovou možnost nemáte, bych doporučila nahradit višně klidně jiným ovocem, takovým, které máte. Berte prosím moje recepty jako inspiraci a klidně je obměńujte podle svého uvážení nebo svých možností. Ivana
milisekk
(upraveno)
27. 3. 2013, 20:17
Ivanko děkuji za super recept Moooooc nám chutnalo a povedlo se na jedničku Bohužel má jednu vadu rychle mizí z tácu Měl ohromný úspěch i u i u 2,5 letý která to komentovala maminko to je dobýýýýý
spero
(upraveno)
30. 3. 2013, 18:30
@milisekk
Miluško, já zase děkuji za úžasný komentář. Udělal mi velkou radost.
Evelin7
(upraveno)
2. 3. 2013, 18:29
To je náádhera
spero
(upraveno)
3. 3. 2013, 18:14
@Evelin7
Evičko, děkuji. Ale hlavně je to dobroučké.
Strepitula
(upraveno)
2. 3. 2013, 18:11
spero
(upraveno)
3. 3. 2013, 18:14
@Strepitula
daskas1
(upraveno)
2. 3. 2013, 18:00
spero
(upraveno)
2. 3. 2013, 18:03
@daskas1
Děkuji
darinka30
(upraveno)
2. 3. 2013, 16:14
spero
(upraveno)
2. 3. 2013, 17:13
@darinka30
Darinko, díky.
laskonka333
(upraveno)
2. 3. 2013, 9:32
Súhlasím s predošlím komentárom
spero
(upraveno)
2. 3. 2013, 17:13
@laskonka333
Soničko, budu moc ráda, když zákusek u vás bude mít úspěch.
MÁCA 49
(upraveno)
2. 3. 2013, 5:15
Ivuš,tak to musí být zase dobrota Hned při první příležitosti vyzkouším
spero
(upraveno)
2. 3. 2013, 17:12
@MÁCA 49
Marcelko, budu potěšena, když zákusek vyzkoušíte a jestli vám bude chutnat tak jako nám.