(recept
si oblíbilo 15 návštěvníků)
DEZERT PANNA COTTA
Potřebné ingredience
2 plátky želatina 200 g cukr 1 ks vanilkový lusk máta 500 ml smetana ke šlehání 100 ml mléko ovoce na ozdobu
Postup přípravy
Nejprve si připravíme formičky nebo formu na srnčí hřbet. Želatinu vložíme do hrnce, zalijeme mlékem a na mírném ohni ji rozpustíme. Nesmí však vařit.dalšího kastrůlku nalijeme šlehačku. Vanilkový lusk podélně rozpůlíme, dužninu nožem vyškrábeme a smícháme ji s cukrem. Cukr přidáme ke smetaně a za stálého míchání (metličkou) ji přivedeme k varu. Poté, co smetana přejde varem, zmírníme oheň a šleháme, dokud smetana nezačne houstnout. Přidáme želatinu, vše prošleháme, ale hmotu už dále nevaříme.hmotu vlijeme do formiček nebo do formy a chladíme v lednici minimálně 3 hodiny.krém vyklopíme na talíř, ozdobíme ovocem a snítkou máty. Můžeme podávat.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé