(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
tyčky se solí a mákem
Potřebné ingredience
170g Jizerky,100g Hery,100g taveného sýra,1bílek do těsta,1žloutek smíchaný se dvěma lžícema oleje na potření,1lžička soli,1lžička prášku do pečiva,2lžičky koření na pizzu(Kotany),na posypání hrubou sůl a mák
Postup přípravy
na vále vypracujeme těsto,které dáme na 3/4hodiny do ledničky,přikryté potravinovou folií,pak na pomoučeném vále vyválíme placku silnou asi 0,3cm,potřu vajíčkem s olejem,posypu solí a mákem a pak rádýlkem vykrajuju asi půl cm silné proužky,peču na pečícím papíře při 180 do zhnědnutí,je lepší je víc udělat,budou pak pěkně křupat:-))
hotové těsto
před pečením
hotovo:-))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
6. 3. 2015, 10:37
xynika
(upraveno)
24. 12. 2015, 6:58
@laskonka333
dobrý den,žloutek s olejem
skořápka
(upraveno)
4. 3. 2015, 20:20
Dobrý den, jen se vás chci zeptat... V surovinách uvádíte žloutek s vodou a v receptu pak vejce s olejem. Vodu nebo olej? Moc děkuji , chci vyzkoušet a nemám s bezlepkovými recepty ještě moc zkušeností Ještě jednou díky Martina
Zuynka
(upraveno)
5. 9. 2013, 17:00
Jsou úúúžasný,dělala jsem je s kmínem, přítel ač neceliatik mi jich většinu zbaštil
xynika
(upraveno)
7. 11. 2013, 21:37
@Zuynka
Tak to je jak u nás Teď už je schovávám
lplaminkova
(upraveno)
27. 2. 2013, 20:32
Dobrý den, tyčinky vypadají krásně. Mohla bych se zeptat, co to je Jizerka?
xynika
(upraveno)
7. 11. 2013, 21:36
@lplaminkova
A jsou už dva druhy.Tyčky jsem dělala z té se zlatým pruhem
rada27
(upraveno)
27. 2. 2013, 20:45
@lplaminkova
Bezlepková mouka