(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
Utopenci se zelím

Potřebné ingredience
6 - 8 libových párků, 4 středně velkých cibulí na proužky, sáček kysaného zelí
Nálev: 500 ml octa, 250 ml vody, 3 lžičky krystalového cukru, 6 kuliček nového koření, 10 kuliček celého pepře, 4 bobkové listy, 1 lžička soli
Postup přípravy
Připravte nálev * Všechny suroviny dejte do hrnce a přiveďte k varu.
Naložte to! * Mezitím podélně nařízněte špekáčky. Opepřete je a do řezu vložte cibuli. Do lahve pak vkládejte vždy vrstvu zleí, trochu cibule a špekáčky. Vše zalijte horkým nálevem. Zavíčkujte, nechte vystydnout a dopřejte utopencům alespoň týdenní odpočinek v chladu.
Naložte to! * Mezitím podélně nařízněte špekáčky. Opepřete je a do řezu vložte cibuli. Do lahve pak vkládejte vždy vrstvu zleí, trochu cibule a špekáčky. Vše zalijte horkým nálevem. Zavíčkujte, nechte vystydnout a dopřejte utopencům alespoň týdenní odpočinek v chladu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé