zeleninová směs s houbama
Potřebné ingredience
100 g mrkve 50 g květáku 100 g cukety 100 g brokolice 50 g zelených fazolek 100 g rajčat 2 lžíce rajčatového protlaku (50 g) (pozn.: lze použít i mražené zeleninové směsi) 100g čerstvých nebo mražených hub (hlíva, žampiony, sezónní houby) 1 lžíce olivového oleje Koření – kmín, bazalka, bylinková sůl
Postup přípravy
zeleninu nakrájíme na malé kousky, houby očistíme a také pokrájíme. Na teflonové hlubší pánvi rozehřejeme olej, vložíme houby a zeleninu a pod pokličkou dusíme do měkka, podle potřeby podléváme vodou. Před koncem vaření přidáme rajčatový protlak a ještě krátce povaříme, dochutíme bylinkovou solí a bazalkou.
Podáváme samotné jako lehkou večeři (v rámci redukčního režimu), pokud přidáme více vody a vznikne tak i omáčka můžeme podávat (v rámci udržovacího režimu) s těstovinami jako oběd.
Poznámka
Druh: Recept vhodný pro redukci váhy i udržovací režim
Hodnoty (pro 1 porci, bez přílohy):
1220 kJ
Bílkoviny: 14 g
Sacharidy: 33 g
Tuky: 12 g
Autorem je brněnský Institut redukce a prevence nadváhy kompliment® - http://www.komplimentinstitut.cz, který pomáhá snižovat tělesnou hmotnost zejména pomocí úpravy stravování. Tato doporučení pro redukci a udržení váhy vychází ze zásad Světové zdravotnické organizace a z 16letých zkušeností.
Podáváme samotné jako lehkou večeři (v rámci redukčního režimu), pokud přidáme více vody a vznikne tak i omáčka můžeme podávat (v rámci udržovacího režimu) s těstovinami jako oběd.
Poznámka
Druh: Recept vhodný pro redukci váhy i udržovací režim
Hodnoty (pro 1 porci, bez přílohy):
1220 kJ
Bílkoviny: 14 g
Sacharidy: 33 g
Tuky: 12 g
Autorem je brněnský Institut redukce a prevence nadváhy kompliment® - http://www.komplimentinstitut.cz, který pomáhá snižovat tělesnou hmotnost zejména pomocí úpravy stravování. Tato doporučení pro redukci a udržení váhy vychází ze zásad Světové zdravotnické organizace a z 16letých zkušeností.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé