(recept
si oblíbilo 16 návštěvníků)
Lilek plněný mletým masem
Potřebné ingredience
1 lilek, 200 g mletého hovězího masa, fazole a kukuřice v chilly nálevu, 2 stroužky česneku, cibule, olej pepř, sůl, strouhaný eidam
Postup přípravy
Celý lilek omyjeme, rozpůlíme, vydlabeme, aby zůstala stěna tak 0,5 cm. Vydlabaný vnitřek pokrájíme na malé kostičky. Na pánev nalijeme trošku oleje dáme cibulku a pokrájený česnek, necháme zesklovatět. Přidáme mleté hovězí maso, orestujeme. Pokud pustí hodně šťávy nebo vám to přijde olejnaté, slijte, záleží na tučnosti masa. Já měla fakt libové, takže to mastné nebylo. Až se orestuje maso, přidáme lilek pokrájený na kostičky, znovu chvíli zarestujeme, pak přidáme fazole a kukuřici (měla jsem plechovku fazole, kukuřice, pálivé od Bonduelle), chvíli podusíme. Vydllabaný lilek osolíme a naplníme masovou směsí, zasypeme strouhaným eidamem a dáme péct do trouby než sýr zhnědne, cca 15-20 minut.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Karamelka120
(upraveno)
25. 2. 2013, 12:29
Mňam, plněnou zapačenou zeleninu úplně miluji. Sama mám nejraději plněnou dýni: http://www.foodstyle.cz/products/zapecena-dyne-akawi/
nahlásit
apasionata
(upraveno)
25. 2. 2013, 12:35
výborná záležitost-dělávám roky ale trošku jinak. Místo kukuřice a fazolí(muž je nesnáší) dávám drcená rajčata.můžeme se užrat.
nahlásit
Vrana28
(upraveno)
25. 2. 2013, 17:00
@apasionata
S rajčaty dělávám také, ale trošku jinak... Lilek na plátky, nechat vypotit, potřít česnekem s bylinkami, na to plátek šunky, rajčata pokrájená na kostičky, rozmíchaná s žervé (nebo tvarohem), solí, bazalkou, troškou česneku. Navrší se to na šunku, zasype strouhaným sýrem a nechá se to zapéct v troubě.
nahlásit