Zobrazit přihlášovací formulář

Vážení návštěvníci,
reagovat na příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé. Vyplňte krátký registrační formulář a staňte se naším členem.
Jste-li již u nás zaregistrovaní, přihlašte se prosím.

Těšíme se na vás.

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbilo 21 návštěvníků)

Špaldovo žitný chleba bez hnětení

0.0
Špaldovo žitný chleba bez hnětení

Potřebné ingredience

200 g špaldové mouky jemně mleté, 100 g celozrnné mouky žitné, 1 PL semínek (dávám slunečnici), 3 PL olivového oleje, 5g sušeného droždí, 250 ml vlažné vody, sůl

Postup přípravy

Mouku špaldovou jemně mletou kupuji v Albertu, celozrnnou žitnou ve zdravé výživě.
Mouku, droždí, vodu i sůl dáme do mísy, promícháme (dělám večer) opravdu stačí, žádné hnětení, ráno nahřeji troubu na max. a nechám nahřát i skleněnou misku i s víčkem. Do horné misky dáme těsto (to jsem 2x promíchala lžící), posypeme semínky a dáme cca na 30 minut péci, ale hlídat, jak kdo rád propečené.
Krásně vyběhne a chutná výborně. Jinak chlebík je to kapesní, ale aspoň se rychle sní.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Bojulka 28. 7. 2019, 11:52
Chleba vypadá žravě.Chci zkusit .Jen nevím kam patří ty 3 PL olivového oleje které jsou napsány v surovinách. Přidat hned do těsta? Poradí mi prosím někdo?
littlenail 28. 7. 2019, 12:57
@Bojulka Ano dejte do těsta
Bojulka 28. 7. 2019, 18:17
@littlenail Díky (Y)
littlenail 28. 7. 2019, 20:44
@Bojulka Tak snad se povede.
littlenail 26. 2. 2013, 18:48
Dejte vědět jak to dopadlo, D.
šlaušek 26. 2. 2013, 15:06
vypadá dobře,vyskouším

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie