(recept
si oblíbilo 14 návštěvníků)
NÁMOŘNICKÉ ROŠTĚNKY S PEČENOU RÝŽÍ
Potřebné ingredience
500 g hovězí roštěné, 100 g anglické slaniny, 1 větší mrkev, 1 petržel, čtvrt většího celeru, 1 větší cibule, 5 stroužků česneku, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce hořčice, 200 ml zakysané smetany, 2 lžíce octa, sůl, pepř 1 hrneček sypané rýže, olej, voda,
Postup přípravy
Maso nakrájíme, mírně naklepeme, osolíme a opepříme.
V pánvi rozškvaříme slaninu a opečeme na ní maso.
Kořenovou zeleninu oškrabeme a nastrouháme nahrubo.
V hrnci rozehřejeme olej a na něm osmažíme cibuli a prolisovaný česnek, přidáme nastrouhanou zeleninu a ještě chvílí smažíme, poté k zelenině přidáme maso i s výpekem, podlijeme vodou a dusíme doměkka ((já dělám v papiňáku)
Když je maso měkké, vyjmeme ho a uchováváme v teple.
K zelenině přidáme dle potřeby vodu a rozmixujeme (ale nemusíte, záleží na vás), přidáme hladkou mouku, hořčici, ocet a zakysanou smetanu, dle chuti osolíme a oepříme a chvíli povaříme
Rýže:
Do rozpáleného oleje nasypeme dobře propláchnutou rýži, osmažíme, zalijeme hrnečkem a půl vody, dle chuti osolíme, chvíli povaříme, přiklopíme a vložíme do předehřáté trouby.
Pečeme cca 15 - 20 minut.
V pánvi rozškvaříme slaninu a opečeme na ní maso.
Kořenovou zeleninu oškrabeme a nastrouháme nahrubo.
V hrnci rozehřejeme olej a na něm osmažíme cibuli a prolisovaný česnek, přidáme nastrouhanou zeleninu a ještě chvílí smažíme, poté k zelenině přidáme maso i s výpekem, podlijeme vodou a dusíme doměkka ((já dělám v papiňáku)
Když je maso měkké, vyjmeme ho a uchováváme v teple.
K zelenině přidáme dle potřeby vodu a rozmixujeme (ale nemusíte, záleží na vás), přidáme hladkou mouku, hořčici, ocet a zakysanou smetanu, dle chuti osolíme a oepříme a chvíli povaříme
Rýže:
Do rozpáleného oleje nasypeme dobře propláchnutou rýži, osmažíme, zalijeme hrnečkem a půl vody, dle chuti osolíme, chvíli povaříme, přiklopíme a vložíme do předehřáté trouby.
Pečeme cca 15 - 20 minut.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
katys21
(upraveno)
15. 12. 2013, 10:39
Právě jsem dovařila. jen místo zakysané smetany (jsem doma neměla) jsem dala obyč. a je to výborné. Místo rýže máme knedlík (děti mají raději) opravdu mňamka