(recept
si oblíbilo 22 návštěvníků)
NAdýchané křupavé housky
Potřebné ingredience
200ml vody 100ml mléka 80ml sádla 1/2 čerstvého droždí malá lžička sladěnky nebo medu klidně i cukru je to jen na aktivací droždí,nejlepší je sladěnka koupíte ve zdravé výživě a přidávejte ji do každého kynuého pečiva na aktivací kvásku. 1,5 lžičky soli 1 žloudek pokud máte rádi semínka přidejte podle chuti 500g hladké mouky (nebo namchejte celozrnou,špaldovou podle chuti)
Postup přípravy
Nejprve si připravíme kvásek do pekárny 100ml teplého mléka,100g mouky,lžička sladovitu ,medu nebo cukru a necháme ho vzejít.
Pak dáme postupně všechny suroviny do pekárny,podle pravidla od tekutých po sypké a necháme vypracovat a kynout na program těsto.
Po vykynutí smotáme housky,rohlíky,bohánky co se vám chce dělat,necháme ještě 10-15 minut kynout,podle tepla doma.
troubu předehřejeme na 170°C bez horkovzduchu.
Housky potíráme slanou vodou smíchanou s lžičkou olivového oleje,udělá to úžasnou křupavou kůrčičku,tyhle snad ani není třeba mazat,moje děi je jedí suché :)
Snad budou chutnat i vám :)
Pak dáme postupně všechny suroviny do pekárny,podle pravidla od tekutých po sypké a necháme vypracovat a kynout na program těsto.
Po vykynutí smotáme housky,rohlíky,bohánky co se vám chce dělat,necháme ještě 10-15 minut kynout,podle tepla doma.
troubu předehřejeme na 170°C bez horkovzduchu.
Housky potíráme slanou vodou smíchanou s lžičkou olivového oleje,udělá to úžasnou křupavou kůrčičku,tyhle snad ani není třeba mazat,moje děi je jedí suché :)
Snad budou chutnat i vám :)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Paolinka
(upraveno)
9. 4. 2014, 18:51
Jsou vynikající už je dělám poněkolikáté, je to mňamka ,všem doporučuji Jana Ch.
kapulet
(upraveno)
27. 1. 2014, 18:31
už se pečou a krásně to tu voní a všichni se na ně děsně těší