Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Vejce v aspiku na vlašském salátu

0.0
Vejce v aspiku na vlašském salátu

Potřebné ingredience

vejce, plátkový sýr, salám(šunka, uzené), sterilovaná zelenina, vlašský salát, aspik (základ, bujon, voda, lák ze zeleniny)

Postup přípravy

Připravíme si nádobu (já použila různé plastové krabičky od jídla-např. od salátů, másla), vysteleme potravinovou folií. Uvaříme dle návodu aspik (v postupu jsem vyfotila ten, co jsem měla já, na zadní straně je návod k přípravě), nalejeme trochu do kalíšků, položíme rozpůlené lehce osolené vajíčko, obskládáme sterilovanou zeleninou, opět dáme aspik, položíme plátek sýra, dále salám, šunku, opět zalijeme troškou aspiku, po celé ploše rozprostřeme zeleninu a opět zalijeme aspikem. Můžeme dát i vlašský salát, ale už nezalíváme aspikem (je teplý, s majonézou to není dobrá kombinace). Nebo dáme salát až aspik trochu vychladne. Necháme v ledničce vytuhnout.

z tohohle jsem dělala aspik, cena asi 11 kč :)

tuhle zeleninu jsem použila, padla celá sklenička, cena asi 23 kč

a takhle to vypadá po vytuhnutí

a rozkrojené...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie