(recept
si oblíbilo 169 návštěvníků)
Domácí sýr Lučina
Potřebné ingredience
Našla jsem na FB..a protože miluji Lučinu, vyzkoušela jsem a opravdu lahůdka..:- Domácí sýr Lučina... :-) 3x 500ml velké Selské jogurty Hollandia (čím kvalitnější, tím lepší) 1 smetana 200 ml , 1 lžička soli (malá, zarovnaná, ale můžete dát i méně)
Postup přípravy
Vše smícháme a vzniklou hmotu dáme do cedníku, do kterého jsme předtím dali plátýnko (já dala čistou utěrku... :-) ). Cedník dáme nad misku nebo kastrolek do lednice na 24 hodin vykapat.
Vzniklou syrovátku můžeme dál použít do vaření nebo pečení. Z tohoto množství ji bylo víc jak půl litru.
Hotový sýr si dáme do nějaké plastové krabičky a uložíme v lednici. Měl by takto uchovaný vydržet docela dlouho, prý až 3 týdny...
Dá se dochutit bylinkami, česnekem, paprikou, šunkou...
Chuťově je krémovější a opravdu moc dobrý!!! :-)
Něco jako Lučina - Jogurtina...
Vzniklou syrovátku můžeme dál použít do vaření nebo pečení. Z tohoto množství ji bylo víc jak půl litru.
Hotový sýr si dáme do nějaké plastové krabičky a uložíme v lednici. Měl by takto uchovaný vydržet docela dlouho, prý až 3 týdny...
Dá se dochutit bylinkami, česnekem, paprikou, šunkou...
Chuťově je krémovější a opravdu moc dobrý!!! :-)
Něco jako Lučina - Jogurtina...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kristynahal
(upraveno)
31. 5. 2014, 18:47
Dobrý večer maminky, chtěla bych to také vyzkoušet, Lučinu máme moc rádi. Kolik asi množství Lučiny z těch 3 jogurtů je? Vyjde to levněji než kupovaná?
gabb
(upraveno)
22. 3. 2014, 10:43
bezva nápad
hanulina77
(upraveno)
14. 6. 2013, 22:43
Dnes jsem ji dělala a je úžasná Děkuji za recept.
liba1963
(upraveno)
15. 5. 2013, 19:39
Taky jsem vyzkoušela,za chvíli vyzkouším,ale co s tou syrovátkou??? Je na něco použitelná??? Právě jsem vyzkoušela a je výýýýýýborná!!!!!!!!!!!!!Příště dám jen trošku soli. Moooooc děkuji za receptík
burlei
(upraveno)
27. 4. 2013, 9:25
od te doby co delam tenhle syr jinej deti nechteji
Jarča Vesecká
(upraveno)
24. 4. 2013, 19:49
Recept jsem vyzkoušela a je moc výborná. Holky jen jsem se vás chtěla zeptat, na co používáte syrovátku? Předem vám moc děkuji.
mumlina
(upraveno)
17. 4. 2013, 18:04
tak mám překapáno, z 1 velkého jogurtu Hollandia a 1 zakys. smetany Zott a trochu soli a je to naprosto vynikajíc,úplně mě to uchvátilo
jarla
(upraveno)
15. 4. 2013, 18:05
vyzkouším
OlivkaC
(upraveno)
14. 4. 2013, 10:35
Taky dělám , ale nedávám tam už žádnou smetanu,jen ty jogurty a sůl a je úžasná a dietnější
Štěpula
(upraveno)
14. 4. 2013, 10:53
@OlivkaC
Také dělám jen z jogurtů ,vyzkoušela jsem i variantu se smetanou ale vrátila jsem se k méně tučnější variantě
mevau
(upraveno)
23. 3. 2013, 13:57
TAKY DĚLÁME.......VÝBORNÝ A MNOHEM LACINĚJŠÍ NEŽ KLASICKÁ LUČINA.........JÁ DÁVÁM ZAKYSANOU SMETANU S TOU JE TO JEŠTĚ LEPŠÍ......
reena
(upraveno)
22. 3. 2013, 9:40
Dneska vyzkouším Recepetík vypadá moc dobre , děkuju za inspiraci
martina.in
(upraveno)
22. 3. 2013, 8:26
Recept je výborný, já jsem dala jen jeden 0,5kg jogurt + jednu kysanou smetanu + 1 ČL soli. Po překapání zelenou cibulku a výsledek je vynikající!!! Díky za inspiraci.
P.A.V.L.A
(upraveno)
21. 3. 2013, 18:37
Díky
Atek
(upraveno)
20. 3. 2013, 13:13
Tak jsem taky neodolala a vyzkoušela.Je opravdu výborný.Dík za recept
Káťa V.
(upraveno)
20. 3. 2013, 11:32
mám tento recept od tety a fakt supr těšim se na léto,až přidám bylinky ze zahrádky
marky18
(upraveno)
18. 3. 2013, 21:25
Díky za tip
tulipanka
(upraveno)
18. 3. 2013, 19:24
Hannah25
(upraveno)
17. 3. 2013, 13:22
Výborný. Dělala jsem tedy z bílých jogurtů zn. Zoot, ale nemá chybu i tak. Určitě budu dělat častěji !
kristýnečka
(upraveno)
14. 3. 2013, 21:26
Já lučinu taky mám moc ráda,ale v tomhle spíš cítím jogurt. Chutná spíš, jak jogurtová lučina než ta klasická.
estepanova
(upraveno)
14. 3. 2013, 20:22
Prosím, jak dlouho vydrží syrovátka v lednici, máte někdo zkušenosti? Díky. Eva