(recept
si oblíbilo 349 návštěvníků)
Domácí chléb
Potřebné ingredience
3 větší hrnky HLM, 1 a půl hrnku vlažné vody, kávová lžička soli, kávová lžička kmínu, půl balíčku droždí (klasické, ne! sušené), zapékací mísa s víkem. Dle chuti: smažená cibulka, slunečnice, ořechy atd.
Postup přípravy
Z ingreidencí udělat těsto. Na pomoučený vál těsto rozetřít a nechat 30 minut kynout. Rozehřát troubu na 220°C. Cca na 1 min dát nahřát zapékací mísu, po vyndání vytřít máslem. Mokrýma rukama těsto přeložit a vložit do mísy, přiklopit víkem a dát na 30 minut do trouby (220°C). Po 30 minutách víko sundat a nechat ještě 15 minut dopéct odkryté - udělá se kůrka.
Po upečení vyndat z mísy a dát vychladnout na utěrku.
Chléb je moc dobrý, dělám ho denně ... ... ... ... DOBROU CHUŤ!!
Po upečení vyndat z mísy a dát vychladnout na utěrku.
Chléb je moc dobrý, dělám ho denně ... ... ... ... DOBROU CHUŤ!!
Příprava na těsto - v rohu slunečnice.
Zpracované těsto.
Podsypaný vál.
Rozetřené těsto.
Rozetřené těsto po 30 minutách.
Zapékací mísa s víkem.
Těsto přeložené a vložené v zapékací míse.
Hotovo.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Jsouk
(upraveno)
28. 4. 2020, 13:58
Mám podobný recept,včera jsem ho dělala a už je ho jenom půlka.Nemohli jsme se dočkat až trochu vychladne a pak už jen krájeli a posolený jedli. Problém byl ho ukrojit,je jak peříčko a vypádá tak jak ten pěkný Váš. Poslala bych fotku,ale nejde mi to sem vložit,i když jsem na Mimibazaru registrovaná - neumím to,škoda.
Marti W.
(upraveno)
2. 4. 2019, 15:16
michelka69
(upraveno)
28. 3. 2018, 18:13
chci taky zkusit upéct - ale chtěla bych dát do formy srnčí hřbet - ale té hranaté - nemate odhad jak dlouho péct? Rozdělila bych to do 2 forem - byly by malé krajíčky
MaddyM
(upraveno)
27. 3. 2018, 21:47
Markét, je skvělý A recept je opravdu blbůvzdorný, takže jsem ho nezmršila ani já Díky moc, že jste se podělila
backa
(upraveno)
23. 3. 2018, 19:53
Dnes jsem upekla Váš chleba a je výtečný,bezva fotopostup manželovi moc chutnal díky za perfektní recept
inaina
(upraveno)
18. 3. 2018, 12:18
peče se Jsem zvědavá na výsledek
jarla
(upraveno)
16. 3. 2018, 14:13
nanukac
(upraveno)
10. 2. 2018, 14:10
srneckova
(upraveno)
6. 2. 2018, 14:55
je moc dobrý
Elsa1
(upraveno)
5. 2. 2018, 20:04
Tak a chlebík se bude péci zítra už se moc na něj tzěším..
gabb
(upraveno)
5. 2. 2018, 10:28
Járinkaa2
(upraveno)
4. 2. 2018, 17:59
Chleba je výborný.Děkuji za rychlý a jednoduchý recept.
jozinek
(upraveno)
25. 5. 2014, 10:20
Dobrý den včera sem chleba vyzkoušela musím říct vynikající děkuji andy id jozinek197253
novackova
(upraveno)
24. 1. 2014, 6:23
kackva
(upraveno)
23. 1. 2014, 21:27
Dobrý den, chleba je opravdu vyníkající. Já první chleba popletla a dala sušené kvasnice a povedl se hned na poprvé! A ted podruhé dělám s klasických kvasnic a je pravda, že mi více nakynul a je vyšší! Ale jde to s objího
danca60
(upraveno)
25. 10. 2013, 19:05
Právě jsem ho vyndala z trouby - jestli chutná tak, jak báječně vypadá a úžasné voní, asi přestanu kupovat a začnu péct Děkuji...
milka1980
(upraveno)
7. 10. 2013, 9:44
Prosím Vás, chcela by som tento úžastný chlebík vyskúšať, bohužiaľ mám iba misku bez veka. Môžem skúsiť piecť aj odokrytý? Poraďte prosím
Market9
(upraveno)
3. 11. 2013, 22:01
@milka1980
Přikryla bych alespoň alobalem, aby se Vám nespálil
kvítečko
(upraveno)
18. 6. 2013, 15:03
vypadá úžasně,vyzkouším
bluelights
(upraveno)
17. 6. 2013, 14:16
Markét,dotaz pro blondýny asi se klasicky udělá kvásek ,že?Nebo se to droždí jen nadrobí a prostě se vše jen smíchá? díky za info,chystám se péct poprvé chléb,tak se raději ptám
Market9
(upraveno)
23. 6. 2013, 14:27
@bluelights
Dobrý den, omlouvám se, dlouho jsem tady nebyla. Droždí rozdrobím k mouce, přiliji trochu vody, zamíchám a pak chvilku nechám kynout a poté prohnětu a pak už dle návodu
dakram1
(upraveno)
20. 6. 2013, 7:40
@bluelights
Nedělejte si vrásky..jsem stará bába a tento chléb již peču dlouho. Dávám kvasnice a to na 500 g mouky půlku kvasnic. Tak si ty hrníčky napoprvé zvažte a podle toho dejte kvasnice. Já přidávám ještě 2 pol. lžíce octu, protože mám ráda chléb kyselejší. Tento chléb má krásně křupavou kůrku a dlouho vydrží. Mouku můžete dávat třeba 2 díly obyčejné hladké a 1 díl grahamové...tmavé chlebové...a hlavně e nebojte.
znamenivah
(upraveno)
17. 6. 2013, 14:56
@bluelights
sušené droždí je možno zpracovat ihned-čerstvé bych raději nechala vykvasit zvlášt.Zkuste si do chleba přidat pšeničnou mouku chlebovou a žitnou chlebovou pak uvidíte tu super chut.
bluelights
(upraveno)
18. 6. 2013, 13:02
@znamenivah
Jani děkuji za radu,vyzkouším i bych měla spíše žitnou než normální hladkou,tak snad se povede,už se na něj chystám několik dní,ale nějak jsem se ještě neodhodlala a teď v tom vedru se mi nechce péct,tak snad o víkendu to výjde
znamenivah
(upraveno)
18. 6. 2013, 14:26
@bluelights
Jarmilko-poslala jsem zprávičku na chleba z žitné+hladké a pšeničné chlebové.Třeba se bude hodit
bluelights
(upraveno)
20. 6. 2013, 7:27
@znamenivah
Jani díky,akorát peču tedy zatím jen těsto dělám dle tohoto receptíku,tak snad se povede!!!Budu péct i housky a pečený papriky,tak to vezmu vše při jednom.
bluelights
(upraveno)
20. 6. 2013, 9:42
@bluelights
tak já jsem prostě střevo....chlebík upečen,ale mám ho nějak placatý,no každopádně jsem asi dala jsem měla asi malé hrnky?cca těch 200ml nemají být větší??? formu mám taky takovou skleněnou,jen tu oválnou,no tak snad další pokus bude lepší
Market9
(upraveno)
23. 6. 2013, 14:30
@bluelights
Musí se to vychytat dle velikosti formy. Já dávala velké hrnky a teď jsem zkusila menší a chlebík je krásně kulatý (ještě hezčí na obrázku) a nahoře pěkně popraskal. Nelamte si s tím hlavu, hlavně, že je poživatelný
znamenivah
(upraveno)
20. 6. 2013, 9:53
@bluelights
možná byla forma na množství mouky velká a tak chleba se rozpínal víc do šířky než do výšky.
bluelights
(upraveno)
20. 6. 2013, 10:20
@znamenivah
někde jsem taky měla takovou kulatou,musím prohledat na půdě )) ale až se ochladí trochu,teď bych se tam vysušila
znamenivah
(upraveno)
20. 6. 2013, 10:24
@bluelights
coubine
(upraveno)
16. 6. 2013, 22:38
opět, po upečení min 30 bochníků musím říct, že toto je opravdu ten nejlepší chleba, jaký jsme kdy jedli!! díky!!
Market9
(upraveno)
23. 6. 2013, 14:30
@coubine