(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
perníkové knedlíky
Potřebné ingredience
3 rohlíky 50 g perníku na strouhání 3 hrnky hrubé mouky 3 vajíčka 3 hrnky mléka (dobře se to pamatuje :) )
Postup přípravy
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Rohlíky nakrájíme na kostky, perník nastrouháme a z bílků ušleháme sníh. Vše kromě sněhu promícháme. Nakonec přidáme sníh. Těsto na perníkové knedlíky rozdělíme do sádlem vymazaných hrníčků a vaříme v hrnci pod pokličkou zalité do poloviny vodou. Zda jsou hotové zkoušíme špejlí. Výborně se hodí ke zvěřině, k masíčku na šípkové omáčce, ale pozor zároveň jsou jako výborný DEZERT!! Jen nandat na talíř, třeba zalít rozmixovanou našlehanou šlehačkou se zakyskou nebo vanilkovým krémem, pocukrovat a s kouskem jablíčka a šlehačkou :) Prostě výborná záležitost :)
Knedlík není příliš sladký, jen tak příjemně nasládlý, proto se dobře hodí i k masíčku.
Knedlík není příliš sladký, jen tak příjemně nasládlý, proto se dobře hodí i k masíčku.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
horizont
(upraveno)
20. 3. 2013, 8:54
díky, to je přesně to, co už dlouho hledám....v neděli jdu do nich (+hovězí na pivě)
laskonka333
(upraveno)
18. 2. 2013, 13:05