Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Falošná BOLERO torta

0.0
Falošná BOLERO torta

Potřebné ingredience

Korpus: 6 bielkov,štipka soli,6 žltkov,6 pl pr.cukru,6 pl oleja,6 pl teplej vody,6 pl polohrubej muky,1/2 prášku do pečiva,2 pl kakaa Tvarohová plnka: 500 g mäkkého tvarohu,3 pl pr.cukru,1 vanilkový cukor Višnová plnka: 1 višnový (čerešnový ) kompot so štavou,asi 2-3 pl kukuričného škrobu,asi 2-3 pl cukru (podla chuti) Parížsky krém:200 ml smotany na šlahanie 33%,200 g čokolády,200 g pr.cukru,200 g masla

Postup přípravy

Bielka vyšlaháme so solou .V inej miske vyšlaháme žltky s cukrom do peny,pridáme olej,vodu a zamiešame.Pridáme muku,prášok do pečiva,kakao a zašlaháme.Na koniec metličkou vmiešame sneh.Vylejeme do formy a upečieme na 180 st asi 30-35 minut.Necháme vychladnut a pripravíme si tvarohovu plnku zmixovaním tvarohu a cukrov.Dalej si urobíme višnovu alebo čerešnovu plnku: do kompotovej štavy zamiešame škrob,necháme rozpustit.Zalejeme višne v hrnci,pridáme cukor a varíme do zhustnutia.Ja som ešte pridala čerešnový sirup-asi 2 pl- na zvýraznenie chuti.Necháme vychladnut.Smotanu dáme do hrnca,pridáme nalámanu čokoládu a nechame rozpustit na miernom ohni.Vychladíme.Mäkké maslo vymiešame s cukrom a postupne zašlahávame čokoládovu masu.Korpus prerežeme na polovicu,natrieme tvarohovou plnkou,prikryjeme vrchným korpusom,na ten natrieme višnovu plnku.Na koniec navrstvíme parížsky krém,uhladíme a dáme do chladu stuhnut.Povrch môžete ozdobit šlahačkou,struhanou čokoladou alebo čoko polevou.Priemer formy je 28 cm.

.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Handulka0 17. 2. 2013, 12:18
Vypadá hodně jedle,čokoláda, višně
HHaannuullee 17. 2. 2013, 10:22
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
gabikaKa 16. 2. 2013, 23:09
Marti, tá musí byť úžasná, ukladám. Višne s čokoládou milujem! (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie