Zobrazit přihlášovací formulář

Jáhlový nepečený narozeninový makový bezlepkový dort

0.0
Jáhlový nepečený narozeninový makový bezlepkový dort

Potřebné ingredience

320 g jáhel
1,5 litru vody
dětské pokračovací sušené mléko vanilková příchut´
1/2 hrnku cukru
1/4 hrnku javorového sirupu
1/2 hrnku máku
prášková želatina nebo agar agar
špetka soli
malá sklenička džemu (marmelády)
strouhaný kokos, poleva a zdobení

Postup přípravy

V původním receptu je 200 g rozinek, které se rozvaří s jáhlami, já měla jenom tmavé a ty se mi tam nechtělo dávat, takže jsem osladila cukrem. V původním receptu jsou ještě broskve a nic víc. Já jsem chtěla dvoubarevný, proto jsem dala mák (a taky ho mám ráda).

Nejdříve jáhly spaříme, aby nebyly hořké. Jáhly vaříme ve vodě asi hodinu do rozvaření a vzniku husté kaše. Pozor připaluje se. Vařila jsem ve dvou hrncích, protože jsem přidávala mák. Ten až skoro ke konci, stejně jako sušené mléko. To nemusí být, mně zbylo, tak jsem ho tam dala. Kaše se mi nezdála dost hustá, tak jsem přidala ještě želatinu, kterou jsem nechala nabobtnat v hrnku a ohřála v mikrovlnce a pak tam normálně nalila a rozmíchala. Ale určitě by to šlo zahustit třeba instantní rýžovou kaší.
První vrstvu teplé hmoty jsem nalila do olejem vymazané formy, ve které je kolečko z pečicího papíru posypané strouhaným kokosem. První vrstvu jsem taky posypala kokosem a popatlala marmeládou, tady meruńkovou. Pak jsem opatrně nalila světlou vrstvu a posypala taky kokosem.
Dala jsem vychladit do rána.
Ráno jsem ozdobila jogurtovou polevou, cukrovýma vločkama a marcipánem obarveným potravinovýma barvama.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie