(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Vepřové plátky s žampiony, sterilovanou kapií a zázvorem
Potřebné ingredience
Suroviny: vepřové plátky-množství podle porcí menší hrst žampionů pár kousků sterilované kapie kousek čerstvého zázvoru čerstvě namletý pepř malá cibule trochu oleje lžíce hladké mouky sůl
Postup přípravy
Postup
Na oleji si osmahneme cibuli nakrájenou najemno a jen tak do sklovita, přidáme osolené a mírně rozklepané plátky vepřového masa, trochu zalijme vodou a necháme dusit. Když maso měkne přidáme nakrájené žampiony, sterilovanou kapii a nastrohaný zázvor. Necháme dodusit, osolíme a opepříme dle chuti a v malém množství vody rozmícháme mouku a omáčku zahustíme a ještě povaříme.
Poznámka
Plátky jsou dobré s rýží, nebo těstovinou. Šly by i knedlíky. Děkuji Bibince
Na oleji si osmahneme cibuli nakrájenou najemno a jen tak do sklovita, přidáme osolené a mírně rozklepané plátky vepřového masa, trochu zalijme vodou a necháme dusit. Když maso měkne přidáme nakrájené žampiony, sterilovanou kapii a nastrohaný zázvor. Necháme dodusit, osolíme a opepříme dle chuti a v malém množství vody rozmícháme mouku a omáčku zahustíme a ještě povaříme.
Poznámka
Plátky jsou dobré s rýží, nebo těstovinou. Šly by i knedlíky. Děkuji Bibince
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Vlasta33
(upraveno)
14. 2. 2013, 19:20
zitra udělám