(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Plátky z krkovičky na česneku-děkuji mirče 75
Potřebné ingredience
Suroviny: 2 plátky krkovice bez kosti, sůl b.pepř, 1 velká cibule, olej (sádlo), 5 stroužků česneku, lístek suš. šalvěje, lžíce hl.
Postup přípravy
Postup
Oloupanou cibuli nakrájíme na kostky, dáme do hrnce s rozehřátým olejem a restujeme. Mezitím si naklepeme maso, na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem. Když už má cibule zlatou barvu, rychle v ní plátky krkovice opečeme a vyjmeme stranou. Pak cibuli ještě chvilku restujeme do červena - připálení není žádoucí - vložíme zpět maso a podlijeme vroucí vodou do výše 1 - 2 cm nad maso, přidáme šalvěj. Přiklopíme a dusíme do měkka - dle potřeby mírně podléváme.
Měkké maso vyjmeme na talíř, šťávu vydusíme na tuk, zasypeme moukou, orestujeme asi 2 minuty - pozor, aby se nezačala pálit - opět podlejeme vodou přidáme 1 stroužek prolis. česneku a necháme 15 min. provařit, přepasírujeme přes jemný cedník, necháme ještě asi tak 10 min. provařit, aby šťáva chytla glanc - olej vystoupil nahoru, dle potřeby dosolíme, vložíme plátky masa, prohřejeme a podáváme se špenátem a domácím bram. knedlíkem.
Vypadá složitě, ale jen proto,že je recept hodně rozepsaný
JÁ MASO DĚLALA NA KOSTKY
Oloupanou cibuli nakrájíme na kostky, dáme do hrnce s rozehřátým olejem a restujeme. Mezitím si naklepeme maso, na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem. Když už má cibule zlatou barvu, rychle v ní plátky krkovice opečeme a vyjmeme stranou. Pak cibuli ještě chvilku restujeme do červena - připálení není žádoucí - vložíme zpět maso a podlijeme vroucí vodou do výše 1 - 2 cm nad maso, přidáme šalvěj. Přiklopíme a dusíme do měkka - dle potřeby mírně podléváme.
Měkké maso vyjmeme na talíř, šťávu vydusíme na tuk, zasypeme moukou, orestujeme asi 2 minuty - pozor, aby se nezačala pálit - opět podlejeme vodou přidáme 1 stroužek prolis. česneku a necháme 15 min. provařit, přepasírujeme přes jemný cedník, necháme ještě asi tak 10 min. provařit, aby šťáva chytla glanc - olej vystoupil nahoru, dle potřeby dosolíme, vložíme plátky masa, prohřejeme a podáváme se špenátem a domácím bram. knedlíkem.
Vypadá složitě, ale jen proto,že je recept hodně rozepsaný
JÁ MASO DĚLALA NA KOSTKY
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Dáňula
(upraveno)
7. 3. 2013, 8:03
Mňam, děkuji za inspiraci k dnešnímu obědu