(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Medovooříškové řezy
Potřebné ingredience
KORPUS: 100 ml tekutého medu (často mi tam padne víc :D), 50 ml oleje, 50 ml mléka, 2 vejce, 150 g polohrubé mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, 30 g nasekaných (na hrubo namletých) oříšků, Nuttela, Nugeta, prostě nějaký lískooříškový krém/pomazánka, máslo dle potřeby, sladké kakao (granko) POVRCH ŘEZŮ: 20 g strouhaných lískových oříšků (krokant), med, čokoládová (bílá) poleva.
Postup přípravy
Zamícháme žloutky s medem a olejem, přidáme ostatní suroviny a nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.
Těsto natřeme na plech s pečícím papírem a pečeme na 150°C do zlatova (20 minut). Korpus nevyskočí příliš vysoký, tak cca 5cm. Zchladlý korpus prořízneme na dva pláty (naříznu si všechny rohy ve stejné výšce - v polovině výšky korpusu), zářezy protáhnu nit a pomalu stahuji oba konce nitě k sobě - korpus se rozdělí pěkně rovně). Spodní plát pomažeme lískooříšk.krémem, který smícháme s máslem a popř. kakaem - jde to snáz, když je nutela rozteklá (kelímek vložte do teplé vody) a máslo povolené. Poté přiklopíme horní plát a necháme zchladit, poté horní plát potřeme slaboulinkou vrstvou medu, do které opatrně zatlačíme namleté oříšky (nebo krokant) a cik cak pocákáme čoko (nebo bílou) polevu. Dobrou chuť!
Těsto natřeme na plech s pečícím papírem a pečeme na 150°C do zlatova (20 minut). Korpus nevyskočí příliš vysoký, tak cca 5cm. Zchladlý korpus prořízneme na dva pláty (naříznu si všechny rohy ve stejné výšce - v polovině výšky korpusu), zářezy protáhnu nit a pomalu stahuji oba konce nitě k sobě - korpus se rozdělí pěkně rovně). Spodní plát pomažeme lískooříšk.krémem, který smícháme s máslem a popř. kakaem - jde to snáz, když je nutela rozteklá (kelímek vložte do teplé vody) a máslo povolené. Poté přiklopíme horní plát a necháme zchladit, poté horní plát potřeme slaboulinkou vrstvou medu, do které opatrně zatlačíme namleté oříšky (nebo krokant) a cik cak pocákáme čoko (nebo bílou) polevu. Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Sendy82
(upraveno)
13. 2. 2013, 15:46
Zkusila jsem,chutově výborné,ale ač jsem dělala na menší plech vyška byla tak 1,5 cm....rozkrojit to ani nahodou nešlo.....překrojila jsem tedy jen na dvě části. Chuťově ale moc dobre,příště ale min ze dvou davek aby to bylo vysoke slibenych 5cm.
Davonka
(upraveno)
19. 2. 2013, 1:23
@Sendy82
Jsem ráááda, že vám doma chutnalo, zradu v receptíku jsem nenašla, ale je pravda, že se těsto příliš nezvedne, 4-5cm je úplné maximum...
jitullka
(upraveno)
19. 2. 2013, 15:34
@Davonka
myslíte že stačí když ten plech vymažu a vysypu došel mi pečící papír a nikam se mi jen kvůli tomu nechce
Davonka
(upraveno)
19. 2. 2013, 21:16
@jitullka
Ježíííš, Jitko, já nevím, ono to ale nijak nelepí, když se upeče, takže by to stačit mohlo...
jitullka
(upraveno)
20. 2. 2013, 16:24
@Davonka
Tak jsem je upekla,ani jsem nemusela vysypávat,ale taky mi to moc nenabylo takže jsem korpus přepůlila a tím pádem to bylo malé a do 10ti minut to bylo pryč. Příště udělám z dvojité dávky,je to moc dobré. Možná místo nutely zkusím ořechovou náplň.